Yeter ki biraz huzur bulalım

Yeni yılda en büyük stresimizin derbi maçları olduğu, en çok Milli takım maçlarında kalp çarpıntımızın arttığı, sessiz ve sakin bir yıl olsun!

Yeni yılda en büyük stresimizin derbi maçları olduğu, en çok Milli takım maçlarında kalp çarpıntımızın arttığı, sessiz ve sakin bir yıl olsun!

2016'yı geride bıraktık nihayet. Elbette, yıl dönümlerinin, insan icadı olduğunu, gece yarısı sihirli bir değneğin bizi beklemediğini biliyorum. Ama küçük umutlarımızda olmazsa nasıl kalırız ki ayakta? Hem madem, enerji denilen şeyin gücü artık bilimsel olarak kanıtlandı. Tüm dünyanın, aynı gün, iyi dileklerle güçlü bir frekans yaymasından daha umut verici ne olabilir. Biz gittikçe kutlamaları kaldırıyoruz da ne oluyor, kendi karanlığımızda tükenip gidiyoruz işte. Biraz iyi dilek ve biraz neşeden zarar gelmez. En azından, kutlama meselesinden haz etmeyenler gölge etmesin yeter. Bence, denemeye değer. Kimi şarkı söyleyerek iyi enerji yayar evrene, kimi dua ederek, herkes kendi bildiğince, kendi gönlünden geldiğince. Yeter ki enerjiler bir olsun.

Herkesin dilinde aynı söz vardı bu hafta, "bitsin artık 2016"... Geçen sene 2015 için de böyle demiştik oysa. Bugün, gelen gideni aratmasın" seviyesinde 2017 ile ilgili hislerim. Çıtayı öyle bir düşürdük ki artık ülkece, can sıkıntısından fenalık geçireceğimiz, konuşacak mevzuu bulamayacağımız, heyecansız, rutin ve tek düze günler için duacıyız. Bir İngiliz kanalında, pembe yanaklı güleç yüzlü bir genç kadına rastladım; kendine uzatılan mikrofona yeni yılla ilgili dileklerini sıralıyordu gözleri ışıl ışıl. "Heyecan" diyordu sürekli, "heyecanlı ve macera dolu, kalbimin hızla çarptığı bir yıl olsun". "Tövbe de!" diye geçirdim içimden ve kendime güldüm sonra. Elbette bu İngiliz kızın heyecan beklentisi, benim korkularımla aynı hayali paylaşmıyordu. Ama bir şey dilerken çok dikkat etmek gerektiğini öğrendik artık. Aynı sonuç, çok başka nedenlere bağlı gelebiliyor başa. Eli kalbinde, kalbi ağzında yaşıyoruz biz bu ülkede yıllardır ve artık sükunetten başka şey istemiyoruz. Öyle ya, Allah korusun bizi artık heyecanlı, kalp çarpıntılı günlerden. Ne kadar sıradan ne kadar boş ve sıkıcı, o kadar iyi bizim için. Bir şey dileyeceksek de ne olur iyice detaylandırıp dileyelim. Kişisel gelişim uzmanları bu konuya sürekli dikkat çekerken pek ciddiye almıyordum ama artık çaresizlikten her tür olumlamaya açtım kendimi, yeter ki biraz huzur bulalım. Bu sebeple, "en büyük stresimizin derbi maçları olduğu, en çok Milli takım maçlarında kalp çarpıntımızın arttığı, sessiz ve sakin bir yıl" istiyorum. İnşallah, sükunet dileğim, koyun gibi başımız önümüzde her önümüze gelene boyun eğmek olarak tezahür etmez 2017'de. Standartım o kadar düştü ki, televizyondaki en önemli tartışma, bir penaltı pozisyonunun üç gün konuşulduğu programlarda yaşansın, razıyım. Huzurlu, birlik ve barış içinde bir 2017 için duacıyım. gerisi "laf-ı güzaf" imiş, anladım.

Haberin Devamı

Ülkece heyecansız, rutin ve tek düze günler için duacıyız.

Haberin Devamı

2017 için medya ve sosyal medya iletişimi üzerine beklentilerim

-Birbirimizi biraz anlayalım. Gördüğünüz gibi bu noktada da beklentim düşük. Azıcık anlasak yeter yani. Hatta, ters anlamasak, ilk etapta o bile yeterli.

Haberin Devamı

-"Beğenmiyorsan git orda yaşa" gibi ezber torbasından fırlayan, mesnetsiz ve yobaz "atarlanmalar" son bulsun. "Hep birlikte biz de daha iyisini nasıl yaparız" diye kafa yorulsun.

-Hiç alakası olmayan konular, Hıristiyanlık göndermesine yapıştırılıp, konu saptırılmaya çalışılmasın. Safi saf Anadolu adeti, Osmanlı geçmişi olan ne varsa, üstelik Anadolu çocuğu geçinen, kendine Osmanlı torunu diyen ama ne dediğini bilmeyenler tarafından alakasız Hıristiyan sosuna bulanmasın.

-Osmanlı torunu iddiasıyla atıp tutan trollere özet bir Osmanlı tarihi verilsin. Tarih öğretmenleri atansın ki dersler boş geçmesin. Kendi tarihine bu kadar fanatik bağlı görünenlerin bilgisizliğinin önüne geçilsin.

-Okumadan yorum yapılamasın diye virüs programı gibi bir program icat olsun, sırf laf sokmak için yazılan abuk yorumları kendiliğinden spamlasın. Troll savar aplikasyonu bulunsun. Kafalar da parmaklar da biraz huzur bulsun.

DİĞER YENİ YAZILAR