“Vah halimize” dedirten haberler

Kötünün iyisi ile mutlu olduğumuz birçok haberimiz var. Meseli cinsel istismar tasarısı geri çekildi diye seviniyoruz...

Cinsel istismar tasarısı geri çekilmiş: Konuşulması bile yüz kızartıcı olan, teklifinin dahi utanç verdiği, tecavüzü meşrulaştıran, küçük kız çocuklarının evlendirilmesinin önünü açan yasa şimdilik geri çekildi. Aman efendim bizde bir sevinç, bir zafer naraları! Her an bu yasanın yeniden gündeme gelme tehlikesi bir yana, bugün böyle insanlık dışı bir suçun kabulünü tartışmanın rezilliği bir leke olarak üzerimize kaldı. Tecavüzcüler şimdilik aklanmadı diye sevindiğimizi göre, vah halimize!

Teog’da hatalı soru yoksa büyük başarı: Bu hafta, liseye giriş sınavı olarak tarif edebileceğimiz, dünyanın en saçma ve çocukluk öğütücü sınavı Teog’un birinci dönemi tamamlandı. Nisan ayındaki ikinci sınavlardan sonra, bu yılki öğrenciler kurban verilmiş olacak ve sonra bitmez tükenmez yerleştirme süreci başlayacak. Ben de kızımdan sebep içinden geçtim bu sınavların. Biz bedelimizi ödedik ama durmak yok, bir umut arkadan gelen çocukların ve velilerin sesi olabilirim umuduyla takibe ve yazmaya devam. 2014-2015-2016 yıllarındaki sınavlarda, 3 senede tam 9 soru iptal etti MEB! Alt tarafı orta mektep çocukları için her dersten 20’şer soru hazırlanıyor koca bir sene boyunca ve o kadar eğitimci doğru soru sormayı başaramıyor. Sınav heyecanı yetmezmiş gibi bir de yanlış soruları çözmeye çalışırken aptal oluyor öğrenciler. Bu yıl görünen o ki hatalı soru yok. MEB’i bu başarısından ötürü kutlamalı mıyız! Eh standart bu kadar yerlerde olunca, 20 tane doğru soru sorabilen ekipler büyük başarıya imza atmış gibi görünüyor. Soruları doğru çözen öğrencileri değil, doğru soru sorabildiği için MEB’i kutlamamız gerekiyor. Diyorum ya, vah halimize... Bu arada sevgili veliler hemen sevinmeyin. Geçen yıl doğruluğundan bir an şüphe edilmemiş 2 soru şak diye iptal edilmişti. MEB daha sonra bir açıklama yapmış ve soruların yanlış olmadığını ama artık bir kere iptal etmiş bulunduklarını açıklamıştı. Demem o ki, acele etmeyelim, doğru soruları iptal etmezse, işte o zaman kutlayalım MEB’i.

Haberin Devamı

Finlandiya, eğitimde tüm dersleri kaldırdı: Bizim çocuklar oyun oynamadan gece gündüz çalışarak dünya ölçeğindeki sınavlarda en gerilerde kalırken, Finlandiya’nın lay lay lom eğlenceli eğitimiyle, dünya zirvesinde oturduğu yetmiyormuş gibi, şimdi bir de tümden dersleri ortadan kaldırmaya hazırlanıyorlarmış. Böyle yapıp, gene eğitimde lider olurlarsa kıskançlıktan çatlamamak mümkün değil. Şimdi efendim, yeni sistem şöyle olacakmış: Türkçe-Matematik-Fen-Coğrafya gibi ders başlıkları ortadan kaldırılıyormuş. Öğrenciler belirli konuları işlemek yerine, olayları inceleyerek ve disiplinler arası formatta tartışarak öğrenecekmiş. Yani, diyelim kurtuluş savaşının işlendiği bir derste, tarihsel olduğu kadar matematiksel, istatiksel, coğrafi açılar da öğrenilecek, böylece tek konu tartışırken, tüm dersler bir arada işlenmiş olacak. Ayrıca mesela kafede çalışmak gibi hayatın içinden derslerle İngilizce-ekonomi-işletme çalışmaları uygulamalı yapılmış olacak. 7 yaşından önce okula gidilmeyecek ve günde 5 saatten fazla ders olmayacak. Bizim çocuklar hamal gibi çalışarak ruh hastası olurken, Finliler bu programla eğitimde lider olursa, işte o zaman vay halimize.

Haberin Devamı

Liselilerin başarısı

Haberin Devamı

Yaşar Acar Fen Lisesi öğrencileri, Las Vegas-Amerika’da yapılan Dünya Memoriad (Dünya Hafıza, Zihinsel Matematik ve Fotografik Hızlı Okuma Yarışmaları) yarışmasında 1.,2.,4.lük başta olmak üzere pek çok derece aldı. Helal gençler. Arada böyle güzel haberler de olmasa, ülkece vay halimize!

DİĞER YENİ YAZILAR