Rihanna'nın konserleri iptal olur mu?

Rihanna’nın paylaştığı karikatür Trump’ın Başkan seçilmesinden sonra başına iş açar mı?

Trump ve ABD seçimlerini artık bir kenara bırakmak istiyorum ama gelin görün ki gündem buna izin vermiyor. Bana sorarsanız, rahmetli dedemin "şakanın yarısı hakikattir" argümanı kesinlikle geçerli. Bu yüzdendir ki çoğu zaman politik gündemle ilgili yapılan komik paylaşımlar, ülkelere dair sayfa sayfa yazılan makalelerden daha fazla şey anlatabiliyor. Yeni ABD Başkanı da espri için malzemesi bol biri olduğundan gündem uzun bir süre belli ki Trump çevresinde dönecek. Geleyim Rihanna'ya... Rihanna da, Trump'ın başkanlığından memnuniyetsizliğini gösteren bir karikatür paylaştı. Komik ama bir o kadar da sert bir espriydi. Tabii ilk aklıma gelen, bizdeki gibi şimdi Rihanna'yı da linç etmeye kalkarlar mı? Konserleri filan iptal edilir mi? Sevenleri koruma kampanyası başlatıp "hepimiz Rihanna'yız" der mi? "Olur mu öyle şey" demeyin! "Trump Başkan seçilmez" dendi ama "olmaz" denen oldu. Hem de tam da bizde olacak şekilde, "höt- zöt, asarım- keserim" söylemiyle oldu.

Haberin Devamı

Rihannanın konserleri iptal olur mu

Amerika'daki seçimler baya "Turkish" oldu yani. Belli mi olur, bakarsınız "Yeni Amerika" artık özgürlükler ülkesi değil baya Orta Doğu ülkesi tadına geliverir. Bu noktada, Twitter'da TolgaArslan_ isimli takipçimin bana attığı bir mesajı paylaşmadan geçemem: "Küçük Amerika olacaktık adamlar büyük Türkiye oldu."

Türk erkeği, Başkan'ın yakışıklısını severmiş

Amerika'daki başkanlık seçimleri ile ilgili, halkımızın fikirlerini sormuşlar. Cem Yılmaz'ın sıklıkla şakalarında yer verdiği gibi sahiden bizim insanımız "bilmiyorum" ya da "fikir sahibi değilim" asla demiyor. Donal Trump'ı, Donal Duck ile karıştıran abi bile bir araba dolusu lâf etmiş. En ilginci, delikanlılarımızın yakışıklılığından ötürü Trump hayranı olduklarını söylemeleri. Gerçi, adını Turp'a benzettiği için, Trump'ın zaferini "turp" dağıtarak kutlayan köylü abimiz de beni hayrete düşürmüştü ama bu kadar değil! Neresinden baksan epey tuhaf bir seçmenimiz var demek. Müslümanları hiç hazzetmediğini defalarca dile getiren birine, vatandaşlarımızın bunca destek vermesi, seçimlerde din olgusunun belki de sandığımız kadar etkili olmadığını düşündürüyor insana.

Haberin Devamı

Gelelim delikanlılarımızın kararına... Genç bir erkeğin, ülke yönetecek kişinin tipine bakmasına mı yoksa Trump'ı yakışıklı bulabilmesine mi daha çok şaşırmalı, insan karar veremiyor. Bu çocukların oy verecekleri zaman "halk iradesini" ülkemiz için nasıl kullanacaklarına mı yanmalı yoksa ne ara bu kadar zevksizleştiklerine mi? Üstelik de bu gençler, lider yakışıklılığı deyince standartı en yüksek ülkenin vatandaşlarıysa, dünyanın gelmiş geçmiş açık ara en yakışıklı, en karizmatik lideri Atatürk'ün çocuklarıysa...

Liderlerin tebrik mesajları

Türkiye: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tebrik mesajı açıktı, "Terörle mücadelede yanımızda olun." Almanya: Merkel, tebrik ederken "sıkı bir işbirliği" önerdi, dostluktan bahsetti. Fransa: Francois Hollande "Amerikan halkı Trump'ı seçti. İki devlet adamının görevi gereği, Trump'ı kutluyorum" dedi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR