Gazete Vatan Logo

Berlusconi’nin sekreteri beyaz zehir kuryesi çıktı

Berlusconi’nin sekreteri beyaz zehir kuryesi çıktı

34 yaşındaki Federica Gagliardi, İtalya Başbakanı Berlusconi ile 2010 yılındaki G8 zirvesinde görüntülenmişti

İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi’nin ismi yeni bir skandala karıştı. 2010 yılında Kanada’da yapılan G8 zirvesi sırasında Berlusconi’nin sekreterliğini yapan Federica Gagliardi, uyuşturucu kuryeliği suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski bir manken olan 34 yaşındaki Gagliardi, geçen yıl Venezuela’dan kalkıp İtalya’nın başkenti Roma’daki Fiumicino Havaalanı’na giden bir uçaktan indikten sonra bavulunda tam 24 kilogram kokainle yakalanmıştı. Gagliardi, bavuluna kokaini başkasının koyduğunu öne sürse de tutuklandı. Önceki gün hakim karşısına çıkan eski manken 3 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BERLUSCONİ’NİN SEVGİLİSİYDİ

Sık sık beyaz giysileriyle görüntülendiği için ‘Beyazlı lady’ denilen Gagliardi’nin, Berlusconi’nin sevgilisi olduğu iddia edilmişti. O dönem Başbakanlık uçağında seyahat eden Gagliardi, Kanada’daki zirveden sonraki bir hafta boyunca resmi yemeklerde ve Brezilya ile Panama seyahatleri sırasında Berlusconi’nin yanında görüntülenmişti. Gagliardi’nin Napoli mafyası olarak bilinen Camorra için kuryelik yaptığı öne sürülüyor.

Haberin Devamı