Gazete Vatan Logo

Berlingo ve C3 ile hakkımızı alacağız

Citroen'in Avrupa'da her ülkede yüzde 6.5-7 pazar payı olduğunu söyleyen Nurkan Yurdakul "C3 ve Berlingo sayesinde 2005 yılında bu rakamı Türkiye'de de tutturacağız" dedi

Citroen Baylas Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, ürün gamında eksik olan B2 segmentini C3 ile doldurduklarını ve sınıfının en başarılı otomobili olarak gördükleri marka ile atağa geçeceklerini söyledi. Yurdakul ile mini bir söyleşi yaptık:

* Baylas Otomotiv'in C3'ten beklentisi nedir?
C3, sınıfında en geniş, en uzun ve en yüksek araç özelliğini taşıyor. Dolayısıyla en rahat araç diyebiliriz. C3'ün pazarda çok yaygın olmasını bekliyoruz. C3 ve bir diğer çok tutulan modelimiz Berlingo ile daha iyi tanınıp, diğer segmentteki araçlarımızı da satma imkanı bulacağımıza inanıyorum.

* Citroen'in Türkiye pazarındaki durumu nedir?
Citroen'in Fransa dışındaki Avrupa ülkelerinde pazar payı yüzde 6.5 ile 7 arasında değişiyor. Bunun Türkiye'de de yakalanmaması için bir neden yok. 2001 yılı sonunda payımız yüzde 1.2 idi. Şu an yüzde 2.3'e çıktık. C3 ve Berlingo piyasada daha çok görüldükçe pazar payımız katlanarak artacak. 2003 yılında yüzde 3.5, 2004 yılında yüzde 5 ve 2005 yılında da yüzde 6.5'lik pazar payı hedefini yakalamak istiyoruz.

Haberin Devamı