Gazete Vatan Logo

Berkay'ın canının bedeli 5 yıl!

İZMİR’in Bayraklı İlçesi Gümüşpala semtinde sokakta elektrik direklerini değiştirdikleri sırada, kontrolden çıkan vinç ve direk yüklü kamyonun çarptığı otomobilde yanarak can veren 8 yaşındaki Berkay İnan’ın ölümüne neden olmak suçundan tutuksuz yargılanan üç sanıktan ikisi 5’er yıl, biri 4 yıl hapis cezası aldı. Ailenin tek tesellisi ise, cezanın ertelenmemesi ve paraya çevrilmemesi oldu.

Geçen yıl Ocak ayında 7236 sokak üzerinde TEDAŞ’la anlaşma yapan taşeron firma çalışanları, eskimiş elektrik direklerinin değişimi için çalışma başlattı. İşçilerin direği önceden açılan çukura yerleştirmeye çalıştığı sırada demir ayakları üzerinde duran 23 yaşındaki Aydın Acar yönetimindeki 35 2009 121 plakalı kamyon hızla kayarak, park halindeki 35 TY 154 plakalı otomobile çarptı. Unuttuğu çantayı almak için eve giden baba Servet İnan’ın park ettiği otomobilin içinde bulunan 50’nci Yıl İlköğretim Okulu 2/A sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Berkay İnan alev alan araç içerisinde can verdi. Baba Servet İnan da, oğlunu kurtarmaya çalışırken elektrik çarpması sonucu yaralandı.

’ÖNLEM ALMADAN DİREK DEĞİŞTİRME’

Olayla ilgili soruşturma başlatan savcı, önlem almadan direk değiştirip ölümüne neden olan taşeron firma sahibi Murat Vatan, ustabaşı Ahmet Çetin ile vinç operatörü ve aynı zamanda kamyonu kullanan Aydın Acar hakkında, ’taksirle ölüme neden olmaktan’ İzmir 12’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın ilk duruşmasında hakim, baba Servet İnan’ın kurtarma çalışmaları sırasında elektrik çarpması sonucu yaralanmasını göz önünde bulundurarak, yetkisizlik kararı verip davayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. Sanıklar, ’taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin yaralanmasına neden olmaktan’ İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı. Haklarında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

CEZA ERTELENMEDİ

Baba Servet İnan ile avukatı Turgay Göller yargılama sürecini takip etti. Bu mücadelede aileyi Berkay’ın öğrenci arkadaşları da yalnız bırakmadı. İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuçlanan davada, sanıklardan firma sahibi Murat Vatan ile vinci ve kamyonu kullanan Aydın Acar 5’er yıl, ustabaşı Ahmet Çetin ise 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklara baba Servet İnan’ın yaralanmasıyla ilgili ise ceza verilmedi. Yasalarda bir çocuğun ölümüne neden olmanın cezasının bu kadar az olmaması gerektiğini dile getiren acılı baba Servet İnan’ın tek tesellisi ise, cezanın ertelenmemesi ve paraya çevrilmemesi oldu.

Haberin Devamı