Gazete Vatan Logo

Berat Albayrak'tan canlı yayında önemli açıklamalar

Enerji Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'un ev sahipliği yaptığı Dünya Petrol Kongresi'nde konuştu.

Berat Albayrak'tan canlı yayında önemli açıklamalar

22. Dünya Petrol Kongresi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Başkanlık Seremonisiyle devam ederken, seremoni başlangıcında 15 Temmuz Şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

Kongrenin bugünkü Başkanlık Seremonisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucıc, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve çok sayıda ülkenin temsilcisi katıldı.

İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

Son 15 yılda enerji sektöründe devrim niteliğinde adımlar attık. Kişi başı elektrik talebi OECD ülkeleri arasında en hızlı artan birinci ülke Türkiye. Gücümüzü neredeyse 3 katına çıkarmayı başardık.

Milli enerji ve maden politikasını hayata geçirdik. Doğalgaz sektöründe iki temel hedefimiz var. Bunlardan birisi altyapımızı değiştirmek. İkincisi ise işbirliklerimizi arttırmak.

11 MİLYON KÜP DEPOLAMA KAPASİTESİNE ULAŞACAĞIZ

Haberin Devamı

Doğalgaz sektöründe arz güvenliği ve çeşitliliği saplamak maksadıyla depolama kapasitemizi ciddi anlamda arttırıyoruz. 4 katından fazla büyütülecek bir yatırımın ortaya koyulmasıyla 2023 yılı itibarı ile 11 milyon küp doğalgaz depolama kapasitesine ulaşacağız.

İstikrar, enerji alanındaki özel sektör yatırımlarının harekete geçmesini Türkiye'de çok hızlandırmıştır.

Petrol ve doğalgaz sektöründe bir çok değişiklik her gün yaşanmaktadır. Türkiye enerji özelinde kurduğu ilişkilerde anahtar rolünü başarı ile devam ettirmektedir.

Bakan Albayrak'ın konuşmasının ardından program, enerji hakkında hazırlanan bir görsel şovla devam etti.