Gazete Vatan Logo

Beraat kararı 2017’ye kaldı

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı Oda TV Davası’nda savcı somut ve yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatini talep etti.

Beraat kararı 2017’ye kaldı

Ergenekon davalarının bir halkası olarak ortaya çıkan Odatv dosyası da beraatle kapanmak üzere. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklar eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terk Oğlu, Nedim Şener, Muhammet Sait Çakır ve Coşkun Musluk ve avukatları hazır bulundu.

Ergenekon hatırlatması

Mahkeme başkanı savcının esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu belirtti. Savcı Ali Kaya esas hakkındaki mütalaasında sanıkların üyesi oldukları iddia edilen Ergenekon isimli terör örgütünün varlığı konusunda somut bir tespit yapılamadığını, bu davaya dayanak gösterilen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasının hükmünün Yargıtay 16. Ceza Daire tarafından esastan ve usulden bozulduğunu, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin kararında Ergenekon isimli bir terör örgütünün varlığına ilişkin somut, yeterli deliller bulunamadığının tespitinin yapıldığını belirtti. Savcı mütalaasında tüm sanıklar hakkında tüm suçlardan somut ve yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

‘Delil’ itirazı

Ahmet Şık söz alarak, savcının mütalaasına karşı savunma yapmak için süre istediğini belirtti. Mahkeme başkanının kararı açıklamak istediklerini söylemesi üzerine Şık’ın avukatı söz alarak “Savcı mütalaasında yeterli delil bulunamadığından beraat kararı verildiğini söylüyor. Savcının esasa yönelik suçun sübut bulmadığı yönünde beraat istemesi gerekirdi. Savcının yeterli delil yoktur gerekçesini kabul etmiyoruz. Bu yüzden mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istiyoruz” dedi.

Mahkeme sanıklara son savunmalarını yapmaları için süre vererek duruşmayı 15 Şubat 2017 tarihine erteledi.