Gazete Vatan Logo

Beraat etti!

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, İlhan Cihaner'i yargılayan Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine görevlerinden ötürü hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada beraatına karar verildi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Eminağaoğlu ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, daha önce verdiği esas hakkındaki görüşünü tekrarladığını bildirdi.

Eminağaoğlu'nun avukatı Turgut Kazan, esas hakkındaki savunmasında, müvekkilinin suçlanmasına ilişkin sözlerin, eleştiri sınırları içinde kaldığını, suçlamanın "delilsiz ve dayanaksız" olduğunu ifade ederek, beraat kararı verilmesini istedi.

Eminağaoğlu da son sözünde, beraat koşullarının oluştuğunu dile getirdi.

BERAAT KARARI ÇIKTI
Mahkeme, "Eminağaoğlu'nun suç kastıyla hareket ettiğine ilişkin delil bulunmadığı, sarf edilen sözlerin kanunda suç olarak tanımlanmadığı, bu sözlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre de eleştiri sınırlarında kaldığı" gerekçesiyle beraat kararı verdi.

İddianamede Eminağaoğlu'nun, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan CHP Denizli Milletvekili Cihaner'in, 4 Mayıs 2010'da Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına verilen arada, mahkeme heyetine, "Bu bir hukuk rezaletidir. Hukuk fakültesi mezunu olmak, cübbe giymek hakim olmayı gerektirmez. Sivil yargı olarak bu mahkemeyi protesto ediyoruz" dediği kaydedilerek, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevleri dolayısıyla alenen hakaret" suçundan cezalandırılması isteniyordu.

Cumhuriyet Savcısı Demir de esas hakkındaki görüşünde Eminağaoğlu'nun aynı suçlamayla 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar mahkumiyetini talep etmişti.

Haberin Devamı