Gazete Vatan Logo

Benzinli fiyatına elektrikli Fluence

Türkiye’de elektrikli otomobilleri yaygınlaştırmayı hedefleyen Renault Mais’ten sürpriz indirim geldi. Şirket, elektrikli Fluence Z.E’nin fiyatını düşürdü. Şubat ayı boyunca geçerli olacak kampanya ile 64 bin 900 liralık aracın fiyatı 46 bin 300 lira olarak belirledi. Tüketiciler böylece benzinli fiyatına elektrikli Fluence satın alabilecek. Stoklarla sınırlı olan kampanya, 2012 model otomobiller için geçerli.

Yeni Symbol dizele kavuştu

RENAULT Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye’nin çok satan 3 otomobilinden biri olan Symbol’ün yenilenerek, satışa sunulduğunu açıkladı. Geçen yıl Euro 5 normlarını karşılamadığı için dizel Symbol satamayan Renault, yeni modelle birlikte en büyük silahına kavuştu. Oyak Renault’nun Bursa fabrikası yerine artık Romanya’da üretilen yeni Symbol’de; 90 beygir gücünde 0.9 litrelik turbo, 75 beygir güç üreten 1.2 litrelik 16V benzinli ile 75 beygirlik dCi dizel motor seçenekleri yer alıyor. 1.5 dCi Symbol, 100 km’de 3.9 litre yakıt harcıyor. 900 cc’lik benzinli motorda 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 5.2 lt. Aybar, yeni Symbol’un fiyatının 27 bin 990 liradan başladığını söyledi.

Ocak satışları aldatmasın
İbrahim Aybar, otomotiv pazarında Ocak’ta yaşanan yüzde 20’lik büyümenin bir ölçü olmadığını belirterek, “Biz asıl pazar büyüklüğünü Şubat’ı hatta Mart ayını yaşadıktan sonra algılamaya başlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı