Gazete Vatan Logo

Benzer rollerden tatmin olmam

Sinem Uslu, ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filminde, kamera karşına işgalcilere karşı savaşan bir üsteğmen olarak geçti. Uslu böylesine farklı bir karaktere hayat verdiği için gurur duyduğunu söyledi.

Benzer rollerden tatmin olmam

Sizi ekranda görmediğimiz bu zaman içinde neler yaptınız?

Resim yaptım, taş boyadım, ata bindim biraz daha hobisel faliyetlere yöneldim. Üç ay boyunca aynı zamanda senaryo yazmaya başladım. Gerçek bir avukat hikayesi. İnşallah çekilecek bir film olacak. Tretmanını tamamladım. Senarist olarak da ciddi ciddi yola çıktım. Artık kalemi elime aldım. Belki sonrasında yönetmenlik de gelir. Çünkü zaten yola yazmak ve yönetmek için çıkmıştım.

Sinemaya yöneldiniz hangi filmlerle izleyeceğiz sizi?

Kurtlar Vadisi Vatan ve Ayla filmlerini çektim. İkisi de benim için büyük keyifti. Özellikle Kurtlar Vadisi Vatan benim için çok başka bir serüven oldu. Çünkü bambaşka bir karakter oynadım ve onun hazırlığını yaptım.

Üsteğmen rolünü oynamak nasıl hissettirdi?

Maddi manevi beni çok doyuran ve mutlu eden bir rol oldu. Bu karakterle ezber bozdum. Benzer rolleri üst üste oynamak beni tatmin etmiyor. Kendimi zorlamayı çok seviyorum.

Kendimi gerçek bir asker sandım

Üniformayı giydiğinizde ne hissettiniz?

Kostüm, yardımcı oyuncular, set ortam o kadar gerçekçiydi ki kendimi gerçek bir çatışmada, asker gibi hissettim. Gözlerim dolu dolu oldu. Film bile olsa bir askerin bile canının sana bağlı olduğunu düşünmek, empati duymak çok duygulandırdı. Rüyalarıma girdi.
Güçlü ve sert bir rolü oynadınız ama Sinem olarak nasıl bir yapıya sahipisiniz?
Artık karşınızda çok deneyimli ve farkındalığı yüksek bir Sinem var. Eskiden çok çabuk kırılırdım ve bunu belli edip kendime zarar verirdim. Şimdide kırılganım ama kendimi koruyorum. Sadece sevdiklerimi yanımda tutuyorum.
Bir diziyle kendini star sananlar var
Bulunduğunuz konum sizi tatmin ediyor mu?
Sosyal medyayla beraber insanlar popülariteyle, kariyeri karıştırmaya başladı. Yani bir projeyle meşhur olup tanınca ben oldum ve çok başarılıyım sanıyorlar. Bir projeyle kendi star sananlar var. Tabi ki popülarite çok önemli ama oyunculukta kalıcı olmak, seyirciye kendini sevdirmek daha önemli. Bu yüzden komedi dışında bugüne kadar elde ettiğim her şey beni mutlu ve tatmin etti. Geriye dönüp baktığımda içim çok rahat, pişmanlıklarım yok. Komedi de oynadıktan sonra kendi adıma yapacağım bir şey kalmamış olacak. Çünkü hırslarım yok. Huzurumu koruyarak bir denge içinde hayatıma devam etme niyetindeyim.

Haberin Devamı