Gazete Vatan Logo

Benim ünlüm senin ünlünü döver

Ünlülerin buz üzerinde kaymalarına, dans pistlerinde raks etmelerine, hatta ıssız adada aylarca aç kalmalarına alışmıştık. Son günlerin modası ise yarışırken seyircileri gülme krizine sokan ünlüler.

Benim ünlüm senin ünlünü döver

DÖNDÜR ŞANSINI

Ünsüz ünlüler yarışırsa…

Suratına sürülen köpüklere yapışmış onlarca pinpon topuyla bir köşeden diğer köşeye koşturup duran bir Bülent Serttaş’a kim gülmez? Şoray Uzun’un sunduğu atv’nin yeni yarışması Döndür Şansını, ünlüleri bu tarz tuhaf durumlara sokma esasına dayanıyor. Serttaş dışında, o bölümde yarışacak çiftler adına oyunları oynayan başka ünlüler de var. Hiç değişmeyen bu ünlü isimler arasında Özlem Yıldız, Yavuz Seçkin, Ümit Karan, Tuluğ Çizgen, Zeynep Mansur ve Larissa Gacemer yer alıyor. Bir de “ünlü” sıfatıyla kadroya alınan Savaş Kıran adlı bir arkadaş var ki; geçen yıl Alabora, bu yıl ise sezon ortasında yayından kaldırılan Bu Tarz Benim programlarında yarışmacı olarak görmüştük kendisini. Birkaç reklam filminde de yer alan bu arkadaşımız kaşla göz arasında ünlü oldu da biz seyircilerin mi haberi yok acaba?

PİRAMİT

Eğlenceli ama özgün değil

Yusuf Çim’in sunuculuğunu üstlendiği Show TV’nin bu yarışması büyük oranda “sessiz sinema” oyununa dayanıyor. Evrim Akın ve Gökhan Yıkılkan, karşılarındaki koltuğa oturan yarışmacılara sıradaki kelimeyi anlatmaya çalışıyorlar. Ellerini önlerinde duran cam fanusa sokarak dokundukları nesneyi gözleri kapalı şekilde bulmaya çalıştıkları kısım programın en komik sahnelerini oluşturuyor. Ne var ki aynı sahneleri daha önce Ben Bilmem Eşim Bilir’de defalarca seyretmiş olan izleyiciler için bu bölüm hiç de özgün değil. Yarışmacılar genelde halk arasından seçiliyor ancak zaman zaman Özlem Yıldız, Tayfun ve Banu Zorlu gibi tanınmış isimler de programa konuk oluyorlar.

Haberin Devamı

OYUNA GELDİK

Aman ne de çok eğleniyoruz

Aslında programın tam adı Saba Tümer’le Oyuna Geldik. TV8’de uzun zamandır yeni bir programa başlaması beklenen Saba Tümer için üretilmiş bir yarışma formatı gibi duruyor. Ancak bu formatın Tümer’in üzerine hiç oturmadığı aşikâr… Onun, kendisinden daha meşhur kahkahalarını atabilmesine bol bol olanak sağlasa da program boyunca kahkahadan başka bir şey duyulmadığı için onunkiler de arada kaynayıp gidiyor. Tanınmış isimlerden oluşan dörder kişilik iki takımın yarıştığı programda kim, neyi amaçlıyor, sonunda nereye varıyorlar, hiçbiri anlaşılmıyor. Çoğu birbirini önceden tanıyan bu ünlü isimler kendi aralarında o kadar çok gülüp eğleniyorlar ki izleyicilerde uyanan his çoğu zaman “Bizim burada ne işimiz var?” oluyor.

Haberin Devamı

BEN BİLMEM EŞİM BİLİR-ÜNLÜLER

Yaşasın araba sahibi oldular

Genel olarak halk arasından seçilmiş insanların yarıştığı programda son günlerde karşımıza sık sık ünlü isimler de çıkıyor. Ne de olsa ünlüleri topuklu ayakkabıyla üç tur dönerken izlemek ya da ağızlarına tıktıkları acı biberlerden gözlerinin yandığını görmek daha bir komik. Bugüne kadar programda karşımıza çıkan en ünlü isim Demet Akalın oldu. Katılmak için hatırı sayılır bir meblağı hesabına yatırtan Akalın ve eşi yarışmayı da kazandılar, böylece lüks bir arabanın sahibi oldular.