Gazete Vatan Logo

Benim tarzım seninkini DÖVER!

Benim tarzım seninkini DÖVER!

Öykü Serter, TV8’de “İşte Benim Stilim”i sunarken, Ebru Akel Show TV’de “Bu Tarz Benim”i sunuyordu ama program bu hafta veda ediyor. Yine de karşılaştıralım dedik... Hangisi gerçek, hangisi çakma, son söz izleyicinin…

‘Image maker’lıktan sunuculuğa terfi etti

90’lı yılları yaşayanlar çok iyi hatırlar; hemen her gün piyasaya bir yenisi çıkan “popçu”ların en az kendileri kadar ünlü bir de “image maker”ları olurdu. İşte o imajları yaratan, her gün üç-beş tanesi çekilen videolardaki kıyafetleri hazırlayan isimlerden biriydi Ebru Akel. Klip yönetmenliği yapan ablası Deniz Akel sayesinde adım attığı şov dünyasında, kısa sürede kamera önüne geçmeyi başardı... Popüler şarkıcıların video kliplerinde üstlendiği “âşık olunan gizemli kız” rolleri bir süre sonra yerini şarkıcılar üzerine kurulu dizilerdeki yardımcı karakterlere bıraktı. Ben Evleniyorum, Biz Evleniyoruz, Sevda Masalı, Gelinim Olur musun? ve İkinci Bahar… Sürekli ismi değişen aynı tarz yarışmaların tamamını o sundu. Ama onun adını medya tarihine kazıyan “Size Anne Diyebilir miyim?” programının sekiz buçuk saat süren finali oldu.

Haberin Devamı

Konservatuarda bale eğitimi aldı. Belinde çıkan rahatsızlık nedeniyle baleyi çok erken bırakmasına rağmen adı hep balerin olarak kaldı. Bir ara ünlü bir markanın saç modelliğini üstlendi, ardından kendi ayakkabı modellerini tasarlamaya soyundu. Her gün başka biri olma heyecanı onu sarmışken; hem renkli, hem spor, hem şık, hem eğlenceli, hem de farklı biri olmanın yollarını aramaya koyuldu. Böyle bir tarz varsa muhakkak ki ilk keşfeden o olacaktı. Ne de olsa aynı sezon içinde hem “Erkek Dadı Aranıyor”u, hem de "Oryantal Star"ı bizzat kendisi sunmuştu.

Radyo programcısı yarışma sunucusu oldu

90’lı yıllar sadece özel televizyonların değil, her biri ayrı tarzda müzik yayınlayan radyoların doğuşuna da şahitlik etmişti. Kısa sürede kendi yıldızlarını yaratan bu sektörün en çabuk parlayan isimlerinden biri hiç kuşkusuz Öykü Serter oldu. Saatler süren canlı yayınlarda mütemadiyen konuşan bu genç kızı heyecanla takip eden radyo dinleyicilerinin birçoğu, o sesin sahibini yıllar sonra ekranlarda Biri Bizi Gözetliyor’u sunarken gördüklerinde sükût-u hayale uğrayacaklardı. Radyonun içindeyken upuzun cümlelerin altından hiç teklemeden kalkan o “farklı” kız nasıl olmuştu da memleketin ilk “reality” yarışmasının vazgeçilmez sunucusuna dönüşüvermişti?

Haberin Devamı

Adı her daim BBG sunucusu olarak anılsa da, Öykü Serter’in 15 yılı aşkın bir süredir sunmadığı tarzda müzik yarışması kalmadı. Los Angeles’ta aldığı hızlandırılmış oyunculuk eğitiminin semerelerini bir ara “İstanbul Şahidimdir” ve “Ah Polis Olsam” gibi dizilerle toplamak istedi, ancak bu konuda o kadar talihsizdi ki her iki dizi de kısa sürede rafa kaldırıldı.

Geçtiğimiz yıl kendini yeniden bir başka “reality” yarışmayı sunarken buluverdi. Belli ki yola koyulurken, herkesin kullandığı yollardan gitmek yerine kimselerin bilmediği yollara sapmayı hayal ediyordu. Ne yazık ki ne keşfedilmemiş kuytu bir köşe kalmıştı günümüzde, ne de adım atılmamış bir patika…

Haberin Devamı

Ebru ve sunuş tarzı:

Yüzünden o koca gülümseme hiç eksilmiyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen hâlâ yarışmacıların ağızlarından çıkan cümlelere şaşırabiliyor. Ya da şaşırmış numarasını çok iyi beceriyor. Kaleyi içten fethetmeye bayılıyor. Yarışmacıların anlayışlı ablası olmaya çalışıyor. Onlara arada bir sert çıkması da hep bu yüzden… Bir elini diğer avucunun üzerine koyarak bel hizasında birleştirmesi onun vazgeçemediği duruşlarından sadece bir tanesi.

Öykü ve sunuş tarzı:

Sunduğu her programda “cool” bir duruş sergilediğini görmemek imkânsız. Ağır abi havalarından hiç vazgeçmiyor ve kinayeli konuşmaya bayılıyor. Uzadıkça içinden çıkamayacakmış gibi gelen cümlelerin altından her seferinde laf ebeliği sayesinde bir şekilde kalkmayı başarıyor. Kendi tabiriyle; sunduğu yarışmalarda trafik polisliği görevini üstleniyor. İşaret parmağı ve orta parmağıyla oluşturduğu “V” harfiyle çaktığı selam onun alamet-i farikası.

Ebru ve jüri:

Daha önce jüri üyelerinin yer aldığı bazı yarışmalar sunmuştu. O jürilerin hiçbirinde Bülent Ersoy yer almıyordu. İşte tam bu yüzden; onun jüriyle gerçek imtihanı, Bu Tarz Benim’in final gecelerinde gerçekleşiyor. Bülent Ersoy, dakika başı değişen ruh haliyle yayın boyunca bir sağa sallıyor onu, bir sola…

Haberin Devamı

Ebru ve yarışmacılar:

Semra Kaynana gibi ekranların gelmiş geçmiş sınırları en çok zorlayan karakterlerinden biriyle uzun saatler boyunca canlı yayında mücadele etmek zorunda kaldı. Oysaki seyredenler hatırlar; Caner ve Tülin’in üstesinden bile daha kolay gelmişti. Her hafta konsepti değişmek zorunda kalan Bu Tarz Benim’in her biri diğerinden daha “çığırtkan” ikinci sezon yarışmacılarına gösterdiği sabır ise takdire şayan.

Öykü ve jüri:

İşte Benim Stilim’in jürisinde yer alan Nur Yerlitaş’la ne kadar sıkı- fıkı olduğunu artık bilmeyenimiz kalmadı. Kemal Doğulu’yla verdiği samimi pozlar ise Instagram gündemine oturmuştu. Neyse ki aralarında yaşananların “sadece bir şaka”dan ibaret olduğunu açıkladılar da hepimizin yüreğine sular serpildi.

Öykü ve yarışmacılar:

Yarışmacılara hâkimiyet kurmakta onun üstüne yok. Ortada bir şov programı da olsa yarışmacılarla diğerleri (kendisiyle, jüri üyeleriyle, konuklarla vs.) arasında bir mesafe olduğunu sık sık hatırlatmakta beis görmüyor. Bugüne kadar önünden geçen yüzlerce yarışmacı arasından onu en çok zorlayan isim muhtemeldir ki üçüncü BBG evinde yarışan Gaye Topbaş oldu.

Geçmişlerine damga vurmuş 3 adam

Koray Candemir: 2000’li yılların ilk yarısını Kargo grubunun solistiyle geçirdi.

Tan Sağtürk: BBG’nin ilk sezonunu beraber sundular.

Doğa bey: BBG evinin “editoryal kadrosu”nu temsilen eleme gecelerinde ona eşlik etti.

Suat Suna: Kamera karşısına geçtiği ilk video klip onundu.

Kenan Doğulu: Yer aldığı ilk TV dizisinin başrol oyuncusuydu, uzun süre sevgili kaldılar.

Ata Türk: Semra Kaynana’nın oğluydu, yarışma sonuçlandıktan bir süre sonra şüpheli bir şekilde öldü.