Gazete Vatan Logo

Benim için ilk sırada iş aşkı var

“Yasemin ile Uğurlu Dakikalar” programında moda, sanat, spor, sağlık gibi konularda başarılı isimleri konuk eden Yasemin Karamisa, “Başarıyı gördükten sonra her geçen gün işimi daha çok çok sevmeye başladım” diyor.

Benim için ilk sırada iş aşkı var

Kamera önüyle tanışmanız nasıl oldu?

İlk olarak akademide aldığım eğitimde tanıştım. Akademiden Mezun olduktan sonra sanatçıların klip çekimlerinde model ve oyuncu olarak kamera karşısına geçtim. Kendimi buldum sanki o içimdeki iş aşkı yansımıştı dışarıya. Sonunda ekranda kendimi izlediğimde gelen o başarı hazzı muhteşem birşey gerçekten. Sonra Arka Sokaklar’da Komiserin sevgilisi Leyla karakteri ile bölüm oyuncusu olarak yer aldım. Benim için oyunculuğa adım atmada bu dizide yer alarak iyi karar verdiğimi düşünüyorum. Başarıyı gördükten sonra her geçen gün işimi daha çok sevmeye başladım.

Bir model olarak en çok nelere dikkat ediyorsunuz?

En çok yememe ve içmeme dikkat ediyorum. Vakit buldukça spor yapmaya özen gösteriyorum. Her daim bakımlı olmak vazgeçilmezim. Göz önünde olan bir insan bence her daim dikkatli olmalı. Her kadın sever güzel giyinip süslenip püslenip gezmeyi fakat insanların model aldığı kimlik olmaya başladığınızda, dışarıya çıkarken makyajsız asla kuralı oluyor.

Sunuculuk yapmaya nasıl başladınız?

Haberin Devamı

Mesleğimiz gereği kamera önünde olmak zaten mutluluk duyduğumuz ve sevdiğimiz bir iş olduğu için sunuculuk bana hiç zor gelmedi. Oyunculuk ve modellik dışında sunuculuk da meslek dalımızın içinde olduğu için yapabilirim dedim. Ama tabii ki öncesinde eğitimi aldıktan sonra gerekli yerlerde iş görüşmeleri sonucu anlaşmamızı yaptık ve çalışmaya başladık.

Yeni nesil televizyoncuyum

Yasemin ile Uğurlu Dakikalar ilk sunuculuk deneyiminiz mi?
Hayır değil. Bundan önce farklı organizasyonlarda sunucu olarak yer almıştım. Ama tabi ki şu anda farklı bir sorumluluk var üzerimde. Her geçen gün tecrübe kazanıyorum. Kendi sektörümüzden mesleğinde başarılı insanları konuk alıyorum. İzleyici kitleye yeni nesil televizyonu tanıtmaya devam ediyorum. Gayet eğlenceli ve dolu dolu bir program.
Stresimi hız yaparak atarım
Stresli zamanlarınızda kendinizi nasıl rahatlatırsınız?
Hız tutkunu olduğum için ya araba ya da motor kullanıyorum. O an ki psikolojime bağlı diyebilirim. Farklı yerler görmek, farklı şehirlerden farklı insanlar tanımak, onlarla sohbet etmek bana büyük keyif veriyor. Gittiğim her yerin neyi meşhur ise tadarım, tarihi’ni araştırır, hatıra fotoğrafı alırım. En önemlisi bölgelerin şivelerini hemen kaparım. Pozitif olmak ve güleryüzlü olmak sembolümdür diyebilirim. Sahil kasabaları, su sesi, kuş sesi ve doğa beni en çok mutlu eden şeyler.
Sporu babam sayesinde öğrendim
Kick bocks ve tekvando eğitimi almışsınız. Dövüşe olan bu ilginiz nereden geliyor?
Sadece bu spor dalı değil bir çok spor dalı ile ilgileniyorum. Bisiklet, pilates, koşu vs. Ailemden gelen bir spor aşkı var aslında. Babam yurtdışı çıkışlı milli sporcu olduğu için her spor dalına bir merakım var. Dalış yapmayı, motorsiklet sürmeyi, araba sürmeyi ve daha birçok şeyi babam sayesinde öğrendim.

Haberin Devamı