Gazete Vatan Logo
Magazin Beni kızımla tehdit etti!

Beni kızımla tehdit etti!

Sevgilisi Murat Varol’dan gördüğü şiddet sonrası karakola sığınan Deniz Akkaya Makaron’a konuştu: “Murat kızımı elimden aldırmakla tehdit ediyordu”

Beni kızımla tehdit etti!

- Mahkemeye başvurup 1 gün içinde uzaklaştırma kararı aldırdım. Benden, evimden, Ayşe’den uzak duracak. Burası dağ başı değil, kanunlar var.

- Evet daha önce de böyle bir şey oldu. (Dayak) Sineye çekmem ezik bir kadın olduğumdan değil, çocuğumla ilgili tehditti.

- Yaşadığım şiddeti anlatmamam için beni kızımla tehdit etti. Konuşursan ‘Kızının babasıyla (Efe Önbilgin) bir olup Ayşe’yi elinden aldırırım’ dedi.

- Bir iki kez bu yüzden durdum. Ama üçüncüde biz çocuk değiliz. Yapılması gerekeni yaptım. Mağdur duruşuna inanmam. Kadın her zaman hakkını koruyacak.

- Hastanelik olmadım. O raddeye getirmem. Zaten kadınların en büyük hatası bu. Okumuş eğitimli insanlar arasında da böyle şeyler çok oluyor. Ama neyle tehdit edilirsem edileyim o raddeye getirmedim.

Sineye çekip kafamı mı patlattırsaydım!

Deniz Akkaya, ‘3. kez şiddet mağduru’, ‘Yüzü bir türlü gülmedi’ gibi yorumlardan çok rahatsız... “Acaba siz başkalarının hayatında neler oluyor biliyor musunuz? Yazılmasın diye sineye çekiyorlar. Magazinciler yazmasın diye susup, kafamı gözümü mü patlattırsaydım! Öyle bir şey yok! Kadınların sesi çıkmalı buna inanıyorum. Herkes elini masaya vurmalı.”

Haberin Devamı

Sineye çekip kafamı gözümü mü patlattırsaydım!

Sevgilisi Murat Varol’dan gördüğü şiddet sonrası karakola sığınan Deniz Akkaya “Murat beni ‘Kızının babasıyla bir olurum Ayşe’yi elinden aldırırım’ diye tehdit etti. Bu yüzden durdum” dedi.

Eski manken Deniz Akkaya’nın yıllar sonra ikinci bir şans verdiği işletmeci Murat Varol’la ilişkisi yine hüsranla sonuçlandı. Şiddete maruz kalan Akkaya, cumartesi akşamı Arnavutköy Polis Karakolu’na sığındı. Varol hakkında uzaklaştırma kararı aldıran Akkaya ile dün telefonda konuştum. ‘Kadınların şiddet karşısında sesi çıkmalı’ diyen Akkaya yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

- 1 gün içinde mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdık. Murat benden, evimden, Ayşe’den uzak duracak. Hak hukuk kanun her zaman doğruyu yapar. Bu karara uymazsa çok ciddi sonuçları olur. Burası dağ başı değil, kanunlar var. Kanunlar başımı hiçbir zaman öne eğdirmedi.

Haberin Devamı

- Yaşadığım şiddeti söylememem için beni kızımla tehdit etti. Bunları anlatırsan “Kızının babasıyla (Efe Önbilgin) bir olurum Ayşe’yi elinden aldırırım” dedi. Biliyorsunuz çocuğumun velayetini babasını çok fena bozguna uğratarak almıştım. Çocuğumu ortaya koydu. Bir iki kez bu yüzden durdum, sustum. Ama üçüncü de biz çocuk değiliz. Yapılması gerekeni yaptım.

- Mağdur duruşuna inanan bir insan değilim. Kadın da olsan her zaman hakkını koruyacaksın. Fiziksel olarak mağdurum ama zihinsel olarak mağdur değilim. Psikolojim bozuk değil, fiziki olarak aldığım zararlar var. Ama hayat devam ediyor, kanunlar her şeyin çaresine bakıyor. Evet daha önce de böyle bir şey oldu (şiddet) sineye çekmem ezik büzük kadın muhabetinden değil, çocuğumla ilgili tehditten. Bu tehditin belgesi de var. Belgeli olmayan hiçbir şeyi konuşmam, mahkemeye sunacağım.

- (‘Hastanelik oldun mu?’ soruma) Hayır, o raddeye getirmedim. Zaten kadınların en büyük hatası bu. Okumuş eğitimli insanlar arasında da böyle şeyler çok oluyor. Ama ben neyle tehdit edilirsem edileyim, neyle şantaj yapılırsa yapılsın hiçbir zaman o raddeye getirmedim, getirmeyeceğim de. Benim için o dosya kapandı, mahkemede yeni bir dosya açıldı.

Haberin Devamı

- (‘Üçüncü kez şiddet mağduru oldun’ sözlerime) Acaba siz başkalarının hayatında neler oluyor biliyor musunuz? 1, 2, 3 yazılmasın diye olayları sineye çekiyorlar. Ben başkaları için yaşamıyorum herkes hayatta ektiğini biçecek. Bunları magazinciler yazmasın diye sineye çekip kafamı gözümü mü patlattırsaydım! Öyle bir şey yok. Ağzı olan konuşuyor. Kimler neleri sineye çekiyor da seneler sonra ortaya çıkıyor. Bunu yapanlar da kötü örnek. Kadınların sesi çıkmalı buna inanıyorum. Kadınlar narin varlıklar. Herkes elini masaya vurmalı.

- ‘Deniz’in yüzü gülmedi’ sözü beni çok rahatsız ediyor. Asıl böyle konuşulmasın diye göz yuman insanların yüzü hiç gülmüyor. Etrafımda o kadar çok beni seven insan var ki, düşücek olsam arkamdan atlayacak yüzlerce kişi... Şu unutulmasın tökezlesem de hiçbir zaman düşmem yoluma devam ederim.

Haberin Devamı