Gazete Vatan Logo
Magazin Beni boykot ediyorlar sandım

Beni boykot ediyorlar sandım

Bu akşam Moskova’da yapılacak 54’üncü Eurovision Şarkı Yarışması Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise, hiçbir rakibinden korkmadığını söyledi

Beni boykot ediyorlar sandım

Moskova’yı gezen Hadise, "Türkiye’yi çok özledim" dedi.

HADİSE, dün kafile olarak ikinci yarı finali izlediklerini, bazı grupları komik bulduklarını belirterek, finale yükselen ülkelerden bazılarının bunu hak etmediğini savundu.


Saçlarını kaldırdı dövmesi göründü

HADİSE’nin vücudunun çeşitli yerlerinde dövmeler var. Bileğindeki dövmenin aynısından kız kardeşinde de var. Bu dövme kardeşler arasında bitmeyen sevgiyi simgeliyor. Belindeki dövmenin anlamının çok derin olduğunu söyleyen Hadise, anlamının ne olduğunu açıklamak istemiyor. Ensesindeki dövmede Latince ’Alis Volat Propiis’ (Kendi kanatlarıyla uçan kız) yazıyor. Kalçasındaki dövmede kendisi için özel bir tarihi ifade eden 8 sayısı yer alıyor.

Bahislerde 1/10 Hadise

İNGİLİZ The Guardian gazetesi, Eurovision’da galibi ittifakların belirleyeceğini söyledi. Gazetede yapılan coğrafik değerlendirmeye göre, Türkiye, Hırvatistan, Makedonya, Slovenya, Yunanistan, Kıbrıs, Sırbistan/Karadağ, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Romanya’nın yer aldığı Balkan bloğu içinde yer alıyor. Haberde her blokun kendi içindeki ülkeye puan verileceği iddia ediliyor. Türkiye’nin ayrıca Almanya’daki misafir işçilerden puan alacağı da belirtiliyor. The Guardian, Hadise’nin Düm Tek Tek şarkısına 1-10 şans verdiğini de belirtti. Ancak Hadise’nin şarkısının başlığı dışında İngilizce olmasının Türkiye’deki muhafazakar dil bilimciler tarafından eleştirildiği de belirtiliyor.

Eurovision özel gala gecesi

Eurovision finali öncesinde TRT 1 ve TRT Avaz kanalları ortak yayınla saat 19.50’de "Dünden Bugüne Eurovision" adlı program yayınlanacak. Jülide Ateş’in sunacağı programda Eurovision şarkı yarışmasının unutulmayan isimleri sahnede olacak. Eurovision şarkı yarışmasının efsane isimleri Anne Marie David ve Johnny Logan bu özel gecenin onur konukları olacak. David ve Logan, programda Behzat Gerçeker’in önderliğindeki ENBE Orkestrası eşliğinde unutulmayan şarkılarını seslendirecek.

Haberin Devamı