Gazete Vatan Logo
Magazin Ben Stiller kanseri yendi

Ben Stiller kanseri yendi

Emmy ödüllü oyuncu Ben Stiller, 2 yıldır prostat kanseri tedavisi gördüğünü, önlem amaçlı yapılan testler sayesinde hayatının kurtulduğunu açıkladı.

Ben Stiller kanseri yendi

Dünyaca ünlü ABD’li aktör Ben Stiller, 2 yıl önce prostat kanserine yakalandığını belirtirken, gençleri bu hastalık konusunda uyarmak için bir açıklama yaptı.

50 yaşındaki oyuncu, "2014 yılının haziran ayında bana prostat kanseri teşhisi kondu. Eylül ayında ise yeniden test yaptırdığımda kanser hücreleri azalmıştı. O 3 ay çılgın bir hız treni yolculuğu gibiydi. Ne olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu ama araştırmaya başladığımda bunun dünyanın sonu olmadığını anladım. Benim hastalığıma oldukça erken bir safhada teşhis konmuştu. Tamamen önlem olarak yapılan testler hayatımı kurtardı" şeklinde konuştu.

Ben Stiller, "Eğer Amerikan Kanser Derneği’nin söylediği gibi 50 yaşıma kadar bekleseydim, bugün 2 yıldır büyüyen ve tedavisi çok geç olan bir tümörle yaşamak zorunda kalacaktım. ABD’de bir yıl içinde prostat kanseri tanısı konan hasta sayısı 180 bin. Bundan sonra kontrollerimi düzenli olarak yaptırıyor olacağım" dedi.

Ailesinde kanser hastalığına yakalanan birinin olmadığını vurgulayan ünlü oyuncu, yüksek risk grubunda olmadığını ve hastalığın herhangi bir semptomuyla karşılaşmadığını söyledi.

Haberin Devamı