Gazete Vatan Logo

Ben icralık mal mıyım babacığım bırakma!

İstanbul’da annesine verilmek üzere icra memurları tarafından zorla alınan küçük Yağmur’un (10) ‘Ben mal mıyım, baba beni bırakma’ feryadı Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Bakanlık harekete geçti. Küçük kızın babası, “Kızımın velayetini almak için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi

Ben icralık mal mıyım babacığım bırakma!

İSTANBUL Bağcılar’da dün annesine verilmek üzere icra memurları tarafından alınan küçük Yağmur’un babası Metin Çorlu, kızının velayetini almak için gereken her türlü mücadeleyi vereceğini belirtti. Kızının zorla alındığını kaydeden Çorlu, “Kızım bir eşya değil. Onun duyguları var. Kızım zorla götürüldü. Onu almak için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi. Küçük Yağmur’un icra memurlarına annesine gitmek istemediğini söylediği ve babasına sarılarak gözyaşı döktüğü o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Süre geçti, götürüldü

Bağcılar’da annesi ve babası boşanan 10 yaşındaki Yağmur Çorlu, mahkeme kararıyla 1 aylık kalması için verildiği babasından bu süreyi aştığı gerekçesiyle dün icra memurları eşliğinde alınarak dün annesine teslim edildi. Küçük Yağmur’un icra memurlarına annesine gitmek istemediğini söylediği ve babasına sarılarak gözyaşı döktüğü o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Tekstil sektöründe çalışan baba Metin Çorlu, dün yaşanan olayları gözyaşları içerisinde anlattı.

Haberin Devamı

Hakim: 1 ay kalsın...

Baba Metin Çorlu, kızını çok sevdiğini belirterek, kızının velayetini almak için gereken her türlü mücadeleyi vereceğini söyledi. Çorlu,”Boşanma davasında mahkeme kızımın geçici velayetini eşime verdi. Yargıtay’a gitti. Ondan sonra kızım okula başladı. Mahkeme velayeti anneye verdi ama her ayın başı ve ortasında kızımın bana verilmesine hükmetti. Tabi eşim buna uymadı. En son Yargıtay’dan karar geldi. Yargıtay boşanmayı onadı. Bana açılan maddi 30 bin liralık tazminat davasını bozdu. Buna rağmen 7’nci Aile Mahkemesi hakimi tekrar 30 bin lirayı uygun gördü. Ben de bundan dolayı tekrar Yargıtay’a itiraz ettim. Bu son kararda da mahkemede hakim yaz tatili süresince çocuğun bir ay bende kalmasını uygun gördü” dedi.

‘Kızım zorla götürüldü’

Temmuz başında kızının bir aylığına kendisine verildiğini aktaran Metin Çorlu, bu sürede kızının kendisine annesiyle ilgili anlattıklarının ardından pedagoga gittiğini söyledi. Çorlu, “Mahkemeye başvuruda bulunacağım. Kızımın annesi tarafından darp edildiğine dair karakola giderek şikayetçi olduk. Ben bütün evrakları toplayıp mahkemeye başvuruda bulunacağım. Tek dileğim mahkemenin biran önce sonuçlanıp karar vermesi. Gerçekten kızımın hayatından endişeliyim. Kızım zorla götürüldü. Onu almak için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Olayın yaşandığı andan itibaren kızından haber alamadığını ve nerede olduğunu bilmediğini de aktaran baba Çorlu şunları söyledi:

Bakanlık yetkilileri geldi

‘Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri dün eve gelerek benimle görüştü.’

İcra memurlarının almaya geldiği Yağmur’un “Ben mal mıyım” diye bağırarak babasına sarıldığı ve annesine gitmek istemediği o anlar halası tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde küçük Yağmur’un, “Baba beni bırakmayacaksın değil mi” diyerek uzun süre gözyaşı dökmesi dikkat çekiyor.

DÜZENLEME YOLDA

Çocuğu vermeyene 6 ay hapis geliyor

ADALET Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Kanun Tasarısı’na göre; boşanmış çiftlerin çocuklarının icra dairesi aracılığıyla teslimine son verilecek. Boşanma gerçekleştiğinde çocukla ilişki kurulması icra dairesi marifetiyle gerçekleşirken yeni düzenlemeyle çocuk teslimi için çocuk teslim merkezleri kurulacak. Çocuğu göstermemek velayetin değiştirilmesi sebebi olacak, çocuğu göstermeyen taraf eğer nafaka alacaklısı ise geçici olarak nafakası kesilecek. Eğer göstermeyen taraf göstermemekte ısrar ederse, çocuğu göstermeyen taraf 6 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılacak. Şimdiki düzenlemede ise, çocuk velayeti olmayan anne veya babaya ’haciz tutanağı’ ile teslim ediliyor ve bunun için İcra Müdürlüğü’ne her sefer için yolluk, araç ve uzman ücreti olarak 500 TL yatırılıyor.

Haberin Devamı