Gazete Vatan Logo

Ben değil oyunculuğum mükemmel olmalı

Başak Parlak, Şevkat Yerimdar dizisiyle ilk kez bir komedide TV izleyicisinin karşısına çıktı. Aldığı olumlu tepkilerin güvenini artırdığını söyleyen Parlak, oyunculuğun kendine kattıklarını ise şöyle anlatıyor: “Oyuncuların alçakgönüllü ve özverili olması gerekiyor. Artık sabırlı olmaya çalışıyorum.”

Ben değil oyunculuğum mükemmel olmalı

Şevkat Yerimdar dizisiyle ekrana gelen Başak Parlak diğer meslektaşları arasında kendini farklı kılanın ne olduğunu anlatarak, "Bir rolü ilk okuduğumda kabul etmemen ve oynadığım karakteri sahiplenmem beni farklı kılıyor. Projede sadece kendimi ve projedeki gereklilikleri düşünerek hareket ederim. Bu konuda kendime kısıtlamalar getirmem" diyor.

Diziniz ilk bölümüyle birinci oldu... Yoğun bir tempo içinde misiniz?

Dizi başladı ve biz 13 bölüm stoklu gidiyoruz. Muhteşem bir şeymiş. Dizi yayınlanıyor ama biz çalışmıyoruz. Spor yapıyorum, kendime bakıyorum, dinleniyorum. Yakında tatile çıkacağım. Bu yüzden çok rahat bir tempo içindeyim.

Tatil rotanız belli mi?

Tek bir yere gitmektense Kaş, Fethiye, Marmaris gibi yerlere sıra sıra uğrayarak gitmeyi ve gezmeyi seviyorum. Başka ülkeler gezmeyi de çok seviyorum. Neredeyse Avrupa ülkelerinin hepsine gittim ama şimdi daha uzak ülkelere gdiktim. Başka kültürleri görmeyi seviyorum. Kazandığım parayı oralara harcıyorum.

Para harcama konusunda nasılsınız?

Haberin Devamı

Harcama konusunda kendimi kısıtlamam. Gidip görmek istediğim yer varsa giderim. Ama çok pahalı bir ayakkabıya para vermem. Benim için bazı şeylerin fiyatının bir sınırı var. Aşırı pahalı bir şeyin almaya değmeyecek olduğunu düşünüyorum. Aynı ayakkabıdan gidip elli çift almam. Alışveriş konusunda sakin ama seyahat konusunda daha tutkuluyum. Böyle daha mutlu oluyorum.

Şevkat Yerimdar'ın filmden diziye uzanan hikayesi nasıl?

Şevkat Yerimdar karakteri aynı kaldı ama konunun filmdekiyle bir alakası yok. Esin ve Şefkat dizide yeni tanışıyorlar. En baştan başladık hikayeye, castımızı geliştirdik ve renklendirdik. Bir filmden, diziye uyarlanan ilk yapım olduğu için de çok iyi bir deneyim oluyor. Bütün ekip birbirimize alışık olduğumuz için yeni bir işe başlamış gibi olmadık bunun avantajını yaşıyoruz.

Komedide uzun bakışmalar olmayınca şaşırdım

Dram dizilerinden sonra ilk defa komedide kendinizi izlemek nasıl hissettirdi?

Komedide kendimi garipsedim. Çünkü hep dram dizilerinde oynamıştım. Şimdi uzun uzun bakışmalar olmayınca şaşırdım. Aslında ekranda komedi yapmakla ilgili çekingendim. Ama çok iyi geri dönüşler alıyorum. Bu yüzden bir tereddüdüm kalmadı. Kendime bir güven geldiğini hissediyorum.

Haberin Devamı

Diğer oyunculardan farklı kılan özelliğiniz sizce ne?

İnanmadığım bir karakteri oynamayı hiç tercih etmedim. Hiçbir zaman ilk okuduğum zaman bu karakteri oynamak istiyorum demedim. Bir süre geçtikten, denedikten ve üzerine yazılar yazdıktan sonra bir rolü kabul ettim. Oynadığım karakteri sahiplenmem belki beni farklı kılan şey olabilir. Ailem ve çevrem bana karşı hiçbir zaman baskıcı olmadı. Oynadığım herhangi bir sahne hakkında beni eleştirmedi. Bu konuda da rahatım. Bir projeye veya sahneyi kabul ederken çevremi ve ailemi düşünmedim, düşünmem de. Sadece kendimi ve projedeki gerekliliğini düşünerek hareket ederim. Bu konuda kendime kısıtlamalar getirmiyorum.

Kendimi bazen eksik buluyorum

Zaman içinde nasıl bir değişim yaşadınız?

Oyuncuların alçakgönüllü ve özverili olması gerekiyor. Çünkü bizden daha çok çalışan insanlar var setlerde. Bunun bilincinde hareket ettiğinizde sette herkes mutlu oluyor. Artık ben de sette hiç fevrileşmiyorum. Sabırlı olmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

İlk sete gittiğiniz gün hayalini kurduğunuz ne vardı?

İlk setim 2002'deydim. Ortaokula gidiyordum. O zaman daha büyük karakterler oynamak ve sette daha çok kalmak istiyordum. Sadece bu işin mesleğim olmasın hayal ediyordum. Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdim. O bittikten sonra kariyerimde bir yere az çok gelmiştim. Bu yolda devam edeceğimin daha doğrusu olduğunu düşündüm. Bütün enerjimi oyunculuğa verebilme lüksüne kavuştum. Hayal ettim şey bu lükse sahip olmaktı ve oldu... Ama artık hayal kurmuyorum hayat ne getirirse onu kabul etmek ve sürprizlerle yaşayayım istiyorum.

Kendinizi eleştirebiliyor musunuz?

Kendimi çok eleştiririm, kendimi hiç beğenmem, birçok konuda eksik bulurum. Bu açıdan kendi kendimi yıpratırım. Bana kalan genetik mirasla, kaşımla, gözümle övünmek bana çok tuhaf geliyor. Fiziksel olarak kendimle bir sıkıntım yok. Kimse mükemmel olmak zorunda değil ama oyunculuğum mükemmel olmak zorunda diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Neredeyse yer aldığınız her dizide gelinlik giydiniz...

Bunun önünü alamadık. Her gelinlik giydiğimde arkadaşlarım arayıp yine mi diye dalga geçiyor. Artık gelinlik giymeye dair bir hevesim kalmadı ve hiç rahat bir elbise değil. Sette onu günlerce giyip hareket edememek fena bir şey.

Gerçeğini ne zaman giyeceksiniz?

Bu bana çok uzak bir durum. Hiç öyle bir isteğim yok. Zaten kendimi hazır da hissetmiyorum. Eğer böyle bir şeye karar verirsem de çok uzun uzun düşünürüm kolay kolay tamamım demem. Zaten çift olarak da böyle bir şey gündemimizde yok. Erkek arkadaşım da benim kadar uzak olduğu için bu duruma çok işime geliyor.