Gazete Vatan Logo

Belediyenin cenaze aracında PKK silahı

Cizre’deki çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi, 7 terörist yaralandı. Yaralı ve ölü teröristler, Cizre Belediyesi’ne ait cenaze aracı ve ambulansla bölgeden kaçırılmaya çalışıldı. PKK’lıların, terörist cenazelerinin olduğu tabuta bile sakladığı tespit edildi...

Belediyenin cenaze aracında PKK silahı

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde terör örgütü PKK’ya yönelik “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci” operasyonu sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin ortak harekatında dün teröristlerin yoğun olduğu Cudi Mahallesi’nde bir grup PKK’lı ile çatışma çıktı. Çatışmada dört terörist etkisiz hale getirildi, dokuz terörist de yaralandı. Çatışma alanındaki yaralı teröristlerin Cizre Belediyesi’ne ait cenaze aracı ve ambulansla çatışma bölgesinden kaçırıldığı ortaya çıktı. Bir ihbar üzerine Dağkapı Mahallesi’nde bir cenaze aracı ve ambulansı durduran güvenlik güçleri, iki araçtaki ölü teröristlerin cenazelerini ve yaralı teröristleri Cizre Devlet Hastanesi’ne getirdi. PKK’lıların terörist cenazelerinin bulunduğu tabuta bile silah sakladığı tespit edildi. Güvenlik güçleri, teröristlerin revir olarak kullandıkları bir binayı da ele geçirdi.

Sekiz ölü, yedi yaralı terörist

Yapılan incelemede dört töröristin ateşli silahlarla öldüğü, yedi teröristin de ateşli silahlarla yaralandığı saptandı. Ölü olarak kaçırılmaya çalışılan dört teröristten birinin adının Abdülhamit Poçal olduğu saptanırken diğer üç teröristin kimliklerini tespit çalışması devam ediyor. Yaralı olarak ele geçirilen yedi terörist, kimlik tespitinden sonra götürüldükleri Cizre Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Güvenlik güçleri tarafından Cizre’de bir binaya düzenlenen operasyonda ise bahçede gömülü olarak dört terörist cesedi bulundu.

Haberin Devamı