Gazete Vatan Logo

Belediyelere mescit karavan

Adapazarı'nda işadamı Engin Başoğlu'nun ürettiği, aynı anda 10'ar kadın ve erkeğin namaz kılabildiği seyyar "mescit karavan" belediyelerin ilgisini çekiyor. Samsun'un Canik Belediyesi'ne satılan mescit karavan için diğer belediyelerle görüşülüyor.

Belediyelere mescit karavan

Karavan fikriyle 21 yaşında gittiği Paris'te tanışan Başoğlu Karavan Yönetim Kurulu Başkanı Engin Başoğlu, avcılık yapan babasının katalog örneğinden yola çıkarak yaptığı karavanla bu piyasaya adım attı.

Adapazarı Adliye Köyü mevkiinde 1976'dan bu yana karavan, çeşitli araçlar üzerine mobil banka, klinik, market ile fast-food satış promosyon üniteleri ve römorklar üreten Başoğlu Karavan, bugün Japonya'dan Avustralya'ya, Dubai'den İngiltere'ye yaklaşık 20 ülkeye karavan ihracatı yapıyor. Çok satan ve patenti kendisine ait 'caretta' modeli karavanla dikkat çeken Başoğlu Karavan, şimdi de açık alanlarda seyyar olarak kullanılabilecek mescit karavan modelini üretti.

Belediyelerle görüşülüyor

Başoğlu Karavan Yönetim Kurulu Başkanı Engin Başoğlu, halen fabrikada bir örnek modelin bulunduğu mescit karavandan Samsun'un Canik İlçesi Belediyesi'ne 1 adet satıldığını, ilerleyen günlerde belediyelere aracın tanıtımına yönelik turlar düzenleyeceklerini söyledi. Engin Başoğlu, Bilecik'in Söğüt İlçesi Belediyesi'ne bu amaçla yakında ziyarette bulunacaklarını, diğer belediyelerin programının henüz netleşmediğini aktardı.

Başoğlu, sattığı karavanı belediyenin seçim mitingleri sırasında, pazar yerleri, stadyum, piknik alanları gibi bölgelerde kullandığını ve memnun olduğunu dile getirdi.



Mobil mescit

Hazırlanan mescit karavan 720 cm boy, 250 cm ene sahip ve iç yüksekliği 200 cm. Sağ tarafta erkekler, sol tarafta kadınlar için olmak üzere iki bölümü bulunan mescit karavanda, aynı anda 10 erkek ve 10 kadın namaz kılabiliyor. 900 litre temiz su, 1200 litre pis su tankına, 2 tuvalete sahip olan mescit karavanda, aynı anda 2'şer kişi abdest alabiliyor.