Gazete Vatan Logo

Belediyelerden 2B gibi imar affı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, yıllardır işgal halinde olan kamu arazilerini kullanıcılarına satacak. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yılların birikimiyle büyük sorun haline gelen kamu arazilerinin işgali sorununun, vatandaşların katılımıyla ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Yaklaşık 40 yıl önce işgal edilen ve üzerinde yapılaşma olan arsalar, büyükşehir belediyesi tarafından, kullanıcılarına satılmak üzere Maliye Bakanlığı’ndan devralındı. Arazilerin kullanıcılarına satışıyla, yıllarca işgal altında kalıp bedeli alınamayan arazilerin bedelinin kamuya kazandırılacağı ifade edildi.

Beyoğlu, Beykoz, Eyüp, Sarıyer ve Şişli ilçelerindeki 1 milyon 366 bin 564 metrekarelik 2 bin 914 arsanın satışı 13 Haziran’da başlayacak.

5 yıl taksit yapılacak

Bu kapsamdaki taşınmazlar, öncelikle yapı sahiplerine, emlak vergisi beyan bedelinin en az 2 katı üzerinden doğrudan satılacak. Bu bedeller hiçbir şekilde haczedilemeyecek.

Satış bedeli, en az yüzde 10’u peşin ödenmek üzere 5 yıla kadar taksitlendirilebilecek. Araziler üzerindeki imara aykırı, ruhsatlandırılmamış, iskan alınmamış olan yapılar kaçak yapı konumundan çıkmayacak.

Haberin Devamı