Gazete Vatan Logo

Belediye otobüsü diyalogları

Belediye otobüsü şoförlüğü zor bir meslek. Ancak o kadar ilginç anı birikiyor ki?

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ)’de çalışan otobüs şoförleri, gün boyu muhatap oldukları binlerce yolcu ile ilginç diyalog ve anlar yaşıyor.

MOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Tuncel, şoförlerle yolcular arasında zaman zaman üzücü, zaman zaman da tatlı ve hoş sohbet diyaloglar yaşandığını söyledi. Tuncel, şoförlerinin yaşadıklarıyla ilgili şunları anlattı:

"İki yıl önce MAŞTİ ile Çöşnük arasına gece 01.30-02.30 arasına otobüs seferi açtık. Kent dışından gelen olur, evine rahat gitsin diye. İki hafta önce bu serviste çalışan bir şoförümüz geldi anlattı. İki yolcu binmiş, alkol almışlar. Ellerindeki bıçağı şoförümüzün boynuna dayamışlar, kendilerini evlerine kadar götürtmüşler."

ÇOCUĞUMU OTOBÜSTE UNUTTUM

Bir annenin kendisine gelip çocuğunu otobüste unuttuğunu söylediğini ifade eden Tuncel, şöyle devam etti: "Hemen otobüs şoförünü aradım. Şoföre kadının otobüste unuttuğu 2 yaşındaki kız çocuğunu yanından ayırmamasını söyledim. Seferi biten şoför çocuğu alıp geldi, kadın çocuğunu alıp gitti.

BENİM KONUŞMAM YASAK, SEN ARA

Yine şoförlerimizden biri anlatıyor. Cep telefonu ile konuşmanın yasak olduğu otobüslerimiz var. Şoför otobüste konuşan birini konuşmaması yönünde uyarmış. Adam hemen karşısındakine, ’benim konuşmam yasakmış, sen ara da konuşalım’ demiş."

4 SAAT YOLCUYU GEZDİRMİŞ

Benzer olayların çok olduğunu dile getiren Tuncel, "Şoförlerden birine bir yolcu, ’ben Malatya’nın yabancısıyım, Sıtmapınarı’nda indirir misiniz beni?’ demiş. Şoför kabul etmiş. 2 saat boyunca sefere devam etmiş, yolcuyu unutmuş. Yolcu seferlerden birinde ’Beni Sıtmapınarı’nda indirecektiniz’ demiş. Şoför ’Kusura bakmayın, unuttum’ demiş. Yine de unutmaya devam etmiş. 2 saatin sonunda yolcuyu başka bir otobüsle göndermek zorunda kalmış" dedi.

ŞEHİR MEZARLIĞINDA İNDİRSEYDİK

Bazı şoförlerin yolcuları ile iyi ilişkiler kurduklarına vurgu yapan Tuncel, "Bir şoförümüz, Çarmuzu güzergahında çalışırken bir yaşlı teyze binmiş otobüse. Çarmuzu Mezarlığı’nda ineceğini söylemiş. ’Teyze, Şehir Mezarlığı daha konforlu orada indirseydik’ demiş. Teyze gülmüş.

EVLENME TEKLİFİ

Tevfik Temelli Caddesi güzergahında çalışan şoförlerden birinin otobüs seferi sırasında 3-4 tur bir kadının otobüsten inmediğini fark ettiğini belirten Tuncel, şunları kaydetti: "Seferi biten şoför kadına yaklaşmış ve ’seferim bitti, inmeniz gerekiyor’ demiş. Kadın ’ben evlenmek istiyorum’ demiş. Şoför ’burası evlenme dairesi mi?’ deyince kadın ’Ben seninle evlenmek istiyorum’ diye karşılık vermiş.

Haberin Devamı