Gazete Vatan Logo

Belediye başkanı öyle bir gaf yaptı ki...

ZONGULDAK Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir’in, meclis toplantısında kanalizasyon çalışması yapılan yolda meydana gelen trafik kazasında 1 kişinin öldüğünü hatırlatıp önlem alınmasını isteyen Ak Parti’li Abdullah Karagüzel’e, "O muydu? Pardon, ben de önemli bir şey var zannettim" demesi tepki çekti.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin aralık ayı ikinci toplantısı dün akşam Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Ak Parti’li Abdullah Karagüzel, belediyenin Bahçelievler Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi’ndeki kanalizasyon atık su arıtma projesi çalışmalarını yürüten firmanın önlem almadığını söyledi. Çalışmanın yapıldığı yolda meydana gelen trafik kazalarına dikkat çeken ve en son geçen pazar gecesi ziraat mühendisi 27 yaşındaki Çağlar Birinci’nin bir otomobilin altında kalarak yaşamını yitirdiğini hatırlatan Karagüzel, şöyle dedi:

"Kanalizasyon çalışması yapan firma, yolda hiçbir önlem almıyor. Kendi yaşadığımı söyleyeyim; Akşam Ereğli tarafından geliyoruz. Yol birden tek şeride düşüyor. Hiçbir uyarı tabelası yok. Lütfen bu konuda hassasiyet gösterelim. İşin üzerinde duralım başkanım. Ölen insanlar bizim insanlarımız."

"Çalışmaları dikkatli yapacaklar, doğru" diyen Başkan Akdemir, başka bir şey olup olmadığını sorduğu Ak Parti’li Karagüzel’in, "Yok başkanım" demesi üzerine, "O muydu? Pardon, ben de önemli bir şey var zannettim" dedi. Başkan Akdemir’in bu sözleri, Ak Partili üyelyer, "Bir kişi öldü, sıradan bir iş değil bu" diyerek tepki gösterdi.
Tepkiler üzerine "Doğru, katılıyorum" diyen Başkan Akdemir, toplantı sonrası gazetecilere, bir vatandaşın parmağının bile incinmesinden büyük üzüntü duyacağını belirterek sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Haberin Devamı