Gazete Vatan Logo

Belediye başkan adayları 'erken' belirlenecek

Başkent'te yerel seçim hareketliliği başladı. Kulislerde, AK Parti'nin adaylarını, önceki seçimlere göre daha erken belirleyeceği konuşuluyor.

Belediye başkan adayları 'erken' belirlenecek

Ankara kulislerinde yerel seçimlerle ilgili bilgiler dolaşmayta başladı...

Milliyet'te Abdullah Karakuş, AK Parti'nin belediye başkanı adaylarını, önceki seçimlere göre daha erken belirleyeceğiniş yazdı. İşte Karakuş'un yazısı...

Yerel seçimlere her parti farklı hazırlanacak. Özellikle 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını değerlendirecek partiler oylarını artırmak için tekrar yerelde yollara düşecek.

Yerel seçim normal tarihinde yapılacak gibi gözüküyor.

Erdoğan parti yönetimine yol haritasını anlatırken tarihi “Mart 2019” olarak vurgulamış. Erdoğan, parti yönetimine yeni döneme ve sürece ilişkin takvimi anlatırken kongreyi öne çektiklerini ve kongrede bir yenilenme yaparak Mart 2019 tarihinde yerel seçimlere gideceklerini dile getirmiş.

Bu toplantıda yerel seçim olmasa da başka bir ‘erkene alma’ düşüncesi öne çıktı. O da bu seçimde Ak Parti, belediye başkan adaylarını önceki seçimlere göre daha erken belirleyecek ve açıklayacak. Böylece belediye başkan adaylarının daha fazla çalışarak sahalarda olması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Son çıkan sonuçların ardından Ak Parti bazı belediye başkanları ile yolunu ayıracak. Bunda da en önemli kriter yaptığı çalışmalar ve başkanının halkla iç içe olup olmaması olacak.

Ak Parti’de ayrıca erkene alınan büyük kongrede parti yönetiminde de bir yenilenme yaşanacak.

İlk tespit adaylardaki sıkıntı

Ak Parti, oy oranının neden yüzde 42’ye düştüğüne yönelik hem parti yönetimde hem de teşkilatlarda ayrı ayrı nabız tutuyor.

Öne çıkan ilk bilgiler ve tespit adaylardaki sıkıntı oldu. Bazı adayların seçmen tarafından beğenilmediği altı çizilen konuların başında geldi.

İkinci öne çıkan tespit ise Ak Parti teşkilatlarından adaylık için çok istifa olması ve bunlardan aday gösterilen sayısının az olması.

Teşkilatlar ‘biz neden aday gösterilmedik’ diyerek bazı küskünlükler yaşadı. Bu da seçim döneminde olumsuzluğa neden oldu.

Meclis’te heyecanlı gün

TBMM bugün tarihi günlerinden birini yaşayacak. Yeni dönem için seçilen 600 milletvekili yemin edecek.

Partiler, seçilen milletvekilleriyle ilk kez toplu olarak bir araya gelerek.

Haberin Devamı

Ak Parti üst düzey isimlerle ve kulislerde kiminle konuşsam TBMM Başkanlığı için Ak Parti’nin adayının Başbakan Binali Yıldırım olacağını söylüyor.

Gözüken o ki son Başbakan olarak tarihe geçen Yıldırım yeni dönemde TBMM Başkanlığı için öne çıkan birinci isim.

Venezuela desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama töreni için Ankara’ya gelecek devlet başkanlarından biri dikkat çekici.

Güney Amerika ülkesi olan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro.

En uzak mesafeden gelecek isimlerden biri olan Maduro da ülkesinde darbe girişimi yaşamıştı.

İki lider yaptıkları bir çok görüşmede ülkelerinde yaşanan darbe girişimini birbirlerine ayrıntılı olarak anlatmıştı. Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne de gözlemci olarak katılan Maduro, başta zirve görüşmeleri olmak üzere toplantılarda Erdoğan ile sürekli yakın dialog içinde olmuştu.

Törene gelerek Türkiye’nin ilk Başkanı seçilen Erdoğan’a destek verecek olan Maduro mayıs ayında tekrar Devlet Başkanı olarak seçilmesiyle de dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Maduro Türkiye’ye resmi ziyaret de yaparak iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik adımlar atan bir Latin Amerika ülkesi olarak öne çıkıyor.