Gazete Vatan Logo

Belçikalı turistler domuz avında

Çorum'da av turizminin açılmasıyla bölgeye gelen 8 Belçikalı turist 3 günde 11 domuz vurdu. 5 gün kalacakları bölgede kişi başına 4 domuz vurma hakkı bulunan turistler daha fazla vurmak istediklerinde bir domuz başına 400 YTL ödeyecek

Farklı turizm sektörü olarak her geçen gün yaygınlaşan av turizmi Çorum'da başladı. Merkezi Konya'da bulunan Gönye Av Turizm Acentası aracılığı ile Çorum'a gelen 8 Belçikalı turist avcı, firmaya bağlı av rehberi ve türceman eşliğinde 5 gün süren sürek avına katıldı. Milli Parklar ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Mahmut Temel başkanlığındaki Av Koruma Kurulu tarafından denetimi yapılan domuz avında 3 günde toplam 11 domuz vuruldu. İlk gün 5, ikinci gün 3 ve dün yapılan avda da 3 domuz vuran avcılar, sabahın erken saatlerinden itibaren akşam vaktine kadar sürek avına devam etti. Avcı başına 650 YTL ödeyen acentalar, her bir avcı için 4 domuz vurma hakkı alıyor. Daha fazla domuz için ise 400 YTL ödeniyor.

Özellikle Almanya, Avusturya, Portekiz, Belçika ve Slovenya'dan gelen turistlerin tercih ettiği av bölgesi olarak adını duyuran Çorum, bu sektörde hizmet veren acentaların da gözdesi durumuna geldi. Av rehberliğini Atilla Atar, tercümanlığını ise Hicran Yazıcıoğlu'nun yaptığı Belçikalı avcılar domuz avına arkadaş grubu olarak katıldı. Grubun başkanlığını yapan ve ülkesinde doktor olan Philippe Moons, arkadaşlarının mesleklerinin kimya mühendisi, inşaat mühendisi, kraliyet sarayı bahçıvanı, mağaza müdürü ve iş adamı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin av turizmi açısından zengin yapısı bulunduğunu belirten Moons, bu ziyaretlerini her yıl tekrarlamayı amaçladıklarını söyledi.

Av tüfekleri ve av köpekleriyle sürek avına katılan avcılar silah atıp, `Haylaa' diye bağırıp yaban domuzlarını belirli bir noktaya doğru topluyor. Sabahın erken saatlerinde kaldıkları Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde bulunan Mavi Ocak Tesisleri'nden yola çıkan Belçikalı avcılar, gün boyu süren 5 sürek gerçekleştirdi. Her biri yaklaşık 2 saat devam eden süreklerin 4'ü boş çıkarken, umutların tükendiği anda 5'inci sürekte domuz sürüsüyle karşılaşıldı. Sungurlu İlçesi Evren Beldesi kırsalında bulunan çevresi sazlıklarla sarılı çay boyunca sürek başlattı. Pancar tarlalarına girmek için dağdan inen domuzların sazlıklarda ve söğütlüklerde gizleneceğini tahmin eden avcılar, 3 domuz avlayarak 3 günde 11 yaban domuzu vurdu.

Haberin Devamı