Gazete Vatan Logo

'Sarı Yelekliler'in protestosu Belçika ve Hollanda'ya sıçradı! Tehlike büyüyor...

Fransa'yı kasıp kavuran 'Sarı Yelekli' eylem komşu Belçika ve Hollanda'ya da sıçradı. Şu ana kadar Belçika polisi 50 kişiyi gözaltına alırken, eylemciler Avrupa Birliği kurumlarına doğru yürüyor. Hollanda'da ise 'Sarı Yelekliler' eylem için 11 farklı noktada bir araya gelmeye başladı.

'Sarı Yelekliler'in protestosu Belçika ve Hollanda'ya sıçradı! Tehlike büyüyor...

Belçika'da 'sarı yelekliler', Fransa'ya giden otoyolu kapatırken, polis başkent Brüksel'de yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.

Ülkedeki ekonomik koşulları ve akaryakıt zamlarını protesto eden 'sarı yelekliler', Belçika-Fransa arasındaki E-40 otoyoluna set çekerek trafiğe kapattı.

Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ve NATO'ya ev sahipliği yapan başkent Brüksel'de ise "sarı yeleklilerin" gösterileri başlamadan önce polis 50 kişiyi gözaltına aldı.

Brüksel polisi sözcüsü Ilse Van de Keere, Brüksel merkez tren istasyonu ve AB kurumlarının bulunduğu Schuman bölgesinde 50'ye yakın kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Brüksel polisi, şehir merkezi, AB Komisyonu ve AB Konseyi'nin bulunduğu Schuman bölgesinde yoğun güvenlik önlemi alırken, binaların yakınlarında bulunan sokakların girişlerini dikenli tellerle çevirdi.

'SARI YELEKLİLER' AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARINA YÜRÜYOR
Belçika'nın başkenti Brüksel'de gösteri düzenleyen yüzlerce 'sarı yelekli', Avrupa Birliği (AB) kurumlarına doğru yürümeye başladı.
Brüksel'in merkezi Arts-Loi'da toplanan göstericiler, AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nun bulunduğu Schuman bölgesine doğru yürümeye başladı.
AB Konseyi binası yakınlarında "sarı yelekliler" ve polis karşı karşıya geldi.
Polis, bölgede yoğun güvenlik önemleri alırken, binaların yakınlarında bulunan sokakların girişlerini dikenli tellerle çevirdi. Brüksel'de Park metro istasyonu ve Reyers Centre tüneli kapatıldı.
Brüksel şehir merkezinde toplanan "sarı yeleklilere" polis müdahale etti, göstericiler ara sokaklara dağıldı.
PROTESTO HOLLANDA'YA DA SIÇRADI
Fransa’nın başkenti Paris’te başlayan ve hala şiddetlenerek devam eden Sarı Yelekliler hareketi bugün Hollanda’ya da sıçradı. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 11 ayrı noktada toplanan Sarı Yelekli protestocuların eylem yapmaya hazırlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı