Gazete Vatan Logo

Beko, Team Turx’e Sponsor Oldu!

Yıllardır spora yaptığı yatırım ve verdiği destekle dikkat çeken Beko, sponsorluklarına bir yenisini daha ekledi ve Extreme Sailing Series’de mücadele eden tek Türk takımı Team Turx’e sponsor oldu.

Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye’yi Extreme Sailing Series’in İstanbul ayağında başarıyla temsil eden ve bu seviyede bir yelken yarışına katılan ilk Türk takımı olan Beko Team Turx, yarışmanın Singapur’da başlayan 2015 serisine katılıyor.

5-8 Şubat’ta Singapur’da düzenlenecek yarışta Beko sponsorluğunda yer alacak olan Team Turx ekibi; Edhem Dirvana, Mitch Booth, Diogo Cayolla, Selim Kakış, Can Bayülken, Anıl Berk Baki ve Jordi Booth'dan oluşuyor. Beko Team Turx, İstanbul’da düzenlenen ve ilk defa katıldığı yarışta gösterdiği üstün performansı yeniden sergilemek üzere bu zorlu yarışa katılıyor.

Beko’nun Türkiye’de ve dünyada yıllardır sporun yanında yer aldığını belirten Arçelik A.Ş. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük; “Global markamız Beko uluslararası pazarlarda istikrarlı büyümesini sürdürürken; spor aracılığıyla toplumsal gelişimi de destekliyor ve her geçen gün sporun farklı dallarında yatırımlarına, sponsorluklarına yenilerini ekliyor” dedi.

Haberin Devamı

Yelken yarışlarında büyük başarılara imza atmış Team Turx’u desteklemekten duydukları memnuniyeti dile getiren Karabük; “Türk yelkencilerimizin global arenada bu yarışa katılmaları büyük bir başarı ve gurur kaynağı. Hem Türk hem yabancı yelkencilerin bir arada yarışacağı Team Turx takımını global markamız Beko ile desteklemekten dolayı son derece mutluyuz” dedi.

Karabük sözlerine şöyle devam etti: “Her yaşta başlanabilen yelken sporu, yardımlaşma becerisini geliştiren bir denge sporu olması dolayısıyla önem taşıyor. Team Turx ekibinin Singapur’da düzenlenecek yarışta Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine gönülden inanıyor, tüm takım arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Takım olarak bu zorlu mücadeleye en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyen Team Turx Takım Kaptanı Edhem Dirvana ise şöyle konuştu: “Hepimizin en büyük hayali ülkemizi böylesine üst düzey bir müsabakada temsil edebilmek ve gurur duyulacak sonuçlarla dönebilmek. Beko gibi spora dünya çapında destek veren bir markanın bize inanıp bu hayali gerçekleştirmemize imkan sağlamasından dolayı çok heyecanlı ve mutluyuz. Bu işbirliğinin sonucunda yelken sporunun ülkemizde çok daha ileriye gideceğinden kuşkumuz yok.”

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli basketbol liglerinden Litvanya, Almanya ve İtalya liglerinin isim sponsoru olan Beko, en önemli spor organizasyonlarına da destek vererek dünyada basketbol sporuna en fazla destek veren markalardan biri olma konumunu güçlendiriyor. 2009 Polonya - Avrupa Basketbol Şampiyonası, 2010 Türkiye - FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, 2011 Litvanya ve 2013 Slovenya - Avrupa Basketbol Şampiyonaları’nın ‘Presenting Sponsorluğu’nun ardından Beko; 2014 yılında İspanya’da düzenlenen - FIBA Basketbol Dünya Kupası'nın da ‘Presenting Sponsor’u oldu. Son olarak; 2014-2015 sezonu başında dünyanın en çok sevilen ve desteklenen futbol kulüplerinden biri olan FC Barcelona ile de dev bir ortaklığa imza attı. Futbolda İngiltere’nin en önemli turnuvası olan FA Cup sponsorluğunu başarıyla sürdürmüş olan Beko; Beşiktaş Profesyonel Futbol A Takımı’nın Forma Sırt Sponsoru konumunda yer alıyor.

Haberin Devamı

Arçelik yurt içinde de yelken sporunu destekliyor ve çalışanlarından oluşan yelken ekiplerinin aldığı derecelerle başarılı sonuçlara imza atıyor. Arçelik Yelken Takımı, en son olarak, Türkiye Yelken Federasyonu’nun düzenlediği sezonun en önemli ve uzun mesafeli yarışını 2. olarak tamamlamış, dört kupa kazanan takım, Tayk IRC2 Ligi’nde liderliğe yükselmişti.

Beyaz eşyada Avrupa’nın önde gelen oyuncularından Beko, 2013 yılından bu yana, Güneydoğu Asya bölgesinin en önemli pazarlarından olan Singapur’da, pazarın beklentilerine uygun, yenilikçi ürünlerini Singapurlu tüketicileriyle buluşturuyor.