Gazete Vatan Logo
Magazin Beklenmedik sürpriz!

Beklenmedik sürpriz!

'Yaprak Dökümü'nün 'Fikret'i Bennu Yıldırımlar, Bulgaristan’da büyük ilgi gördü ve sürprizle karşılaştı

"Yaprak Dökümü" dizisinde "Fikret" rolü ile tanınan sanatçı Bennu Yıldırımlar, bir TV programına katılmak üzere davetli olarak geldiği Bulgaristan’da büyük ilgi gördü ve duygulu anlar yaşadı.

Bulgaristan’da izleme rekorları kıran ve üçüncü sezonuna giren dizinin oyuncusu Yıldırımlar, uçaktan iner inmez havaalanında kendisinden imza isteyen hayranları tarafından coşkuyla karşılandı.

"Slavi’nin Şovu" adlı ülkenin en çok izlenen eğlence programına özel konuk olarak katılan sanatçı, stüdyoda beklemediği bir sürprizle karşılaştı.

Program ekibinin stüdyoya davet ettiği, yaklaşık 30 yıldır göremediği yakın bir dostu ile yüz yüze gelen Bennu Yıldırımlar, adeta şok yaşadı. Sanatçı, babasının yakın bir dostu ile evli olduğu dönemde İstanbul’da 5 yıl birlikte yaşadığı Emiliya Popova’yı yeniden görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

Yıldırımlar’ın Popova ile karşılaşma anı stüdyodaki ve ekran başındaki izleyicileri de duygulandırdı. Yıldırımlar, "Zamanında Emiliya ablam beni elimden tutup okula götürürdü, şarkılar ve masallar öğretirdi. Çok heyecanlandım, büyük sürpriz oldu" diye konuştu.

BULGAR SESİ İLE TANIŞTI

Sanatçı Bennu Yıldırımlar, BTV’de hafta içi her gün yayımlanan "Yaprak Dökümü" dizisinde kendisini seslendiren Bulgar sanatçı İrina Marinova ile de tanıştı. Yıldırımlar’ın yanı sıra dizide rol olan 4 kişinin daha Bulgarca seslendirmesini yapan Marinova, "Ben Bennu’yu sadece ’Fikret’ olarak bilirdim.

Hayran olduğum bir sanatçıyla bir arada olmaktan çok mutluyum" dedi.

"Yaprak Dökümü"ndeki oyunculara hediyeler getiren Marinova, başta "Fikret" olmak üzere filmde seslendirdiği 5 karakteri farklı tarzlarıyla seslendirme örnekleri gösterdi.

Yıldırımlar, "İrina’nın aynı dizide birkaç kişiyi seslendirdiğini duyunca çok şaşırdım. Ses tonlarını değiştirerek bana hepsini oynadı. Dublaj çok zordur.

Ben ancak kendimi seslendirebiliyorum. Çok güzel bir buluşma oldu" dedi.

"AYNI COĞRAFYANIN İNSANLARIYIZ"

Bennu Yıldırımlar, programdan sonra AA muhabirine, başta "Yaprak Dökümü" olmak üzere Türk dizilerinin Bulgaristan’da büyük ilgi görmesini "Aynı coğrafyanın insanlarıyız. Ortak duygularımız var" diye yorumladı.

"Yaprak Dökümü"nün şu sıralarda hem Bulgaristan’da, hem de Makedonya’da büyük ilgi gördüğünü kaydeden Yıldırımlar, şöyle konuştu: "Bulgaristan’da ünlü olduğumu tahmin ediyordum. Gelen mail’lerden dolayı biliyordum. Dizinin bir sihri vardır. Kimse tek başına öne çıkmıyor. Herkesin birbirini kolladığı bir aile olduğumuzu hissettirebiliyoruz. Bu sıcaklığımız ekranlardan geçiyor ve inandırıcı oluyoruz. Sanırım bu aileyi hem bizim toplumumuza, hem de Bulgaristan’daki insanlara inandırabildik." Balkan coğrafyasında yaşayan insanların ortak duygu ve düşünceleri olduğunu vurgulayan Yıldırımlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Balkanlar’da herhangi bir ülkeye gittiğim zaman kendimi evimde gibi hissediyorum. Çok sıcak insanlarla karşılaşıyorum. Onlarla aynı coğrafyada yaşamaktan her zaman mutluluk duyuyorum. Dizi buna vesile midir, bilmiyorum, ama bizim de onlardan o kadar da farklı olmadığımızı her halde yaptığımız işlerden ortaya çıkmıştır." Bennu Yıldırımlar, sezon ortasında bitecek "Yaprak Dökümü" dizisinden sonra Kasım ayında yeni bir tiyatro oyununun provalarına başlayacağını ve bu oyunun önümüzdeki yıl Şubat ayında sahneleneceğini söyledi.

Yoğun çalışma temposunun kendisini yorduğunu kaydeden sanatçı, buna rağmen yeni bir dizi için görüşmeler yaptığını da açıkladı.

Haberin Devamı