Gazete Vatan Logo

Beklenen o telefon baharda geliyor!

HTC'nin hızıyla herkesi şaşırtacağı konuşulan yeni akıllı telefonu Bolt, sonunda tanıtıldı.

Beklenen o telefon baharda geliyor!

HTC'nin yaklaşık 2 aydır beklenen akıllı telefonu Bolt, sonunda tanıtıldı. Daha önce Evan Blass tarafından yapılan sızıntılarla ünlenen HTC Bolt, bahar aylarında raflarda olacak. Peki, telefonun beliren özellikleri neler?

HTC Bolt, Snapdragon 810 işlemciyle çalışacak. 1.5 GHz ve 1.2 GHz frekanslarında çalışan Cortex A53 ve Cortex A57 yongalarından güç alacak olan HTC Bolt, 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanını kullanıcılara sunacak. Telefonun en önemli özelliği kuşkusuz Android 7.0'la gelecek olması. Bunun yanı sıra telefonun ekran boyutu 5.5 inç ve ekranın çözünürlüğü ise 1440x2560. Corning Gorilla Glass 5 ile korunan ekran, 534 ppi piksel yoğunluğunu da kullanıcılarla paylaşacak.

Suya dayanıklı!

16 MP ve 8 MP kameraların da sahibi olacak olan HTC Boly, 4K video yeteneğinden de fotoğraf severleri mahrum etmeyecek. Öte yandan suya karşı dayanıklı yapısıyla da göz dolduran telefonun kullanıcılarla bahar aylarında buluşması bekleniyor.

Bu arada, Apple'dan sonra HTC de 3.5 mm'lik kulaklık girişinden vazgeçiyor. HTC Bolt'ta 3.5 mm giriş yok. Onun yerine USB-C girişi telefonda yer alıyor.

Haberin Devamı

HTC Bolt'un yurt dışında Sprint operatörle birlikte, 2 yıllık kontrat eşliğinde 25 Dolar aylık ücretle satın alınabileceği belirtilirken, elbette ülkemiz için fiyatı şu an için belli değil. Bunu öğrenmek için bir süre daha bekleyeceğiz.