Gazete Vatan Logo

Beklenen randevuyu verdi!

Türkiye bu saate kilitlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de CHP’yi eleştirirken “Dün çıkmış anamuhalefetin ‘genel müdürü’ Trakya’da; ‘Hala hayvan ithal ediyorlar’ diyor. Dünyadan haberi yok. Biz artık hayvan ithalini bitirdik. Bakın bu Kurban Bayramı’nda dışarıdan hayvan asla ithal edilmiyor. Bu Kurban Bayramı’nda kendi yetiştirdiğimiz, kendi ürettiğimiz kurbanlarımızı kurban edeceğiz. Zaten sorsanız ‘kurban nedir?’ diye bundan da anlamaz, onu da bilmez ha onu da söyleyeyim” diye konuştu.

Denizli’yi ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Kızıldere Jeotermal Santrali Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Daha sonra ise Tavas’a geçerek Toplu Açılış Töreni’ne katılan Erdoğan burada da vatandaşlara seslenerek, “Bugün anlamlı bir yerde konuşuyoruz. Rahmetli Menderes’in kuruluşunu yaptığı şimdi ise Ziraat Bankası olarak kullanılan bir mekanın önünde sizlerle bir aradayız. Bizim gönüllerimiz arasında birilerinin göremediği bir bağ var. Biz sizi farklı seviyoruz. Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” dedi.

2011 yılında Haziran seçimleri öncesinde Denizli’ye gelerek coşkulu bir miting gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Bir söz verdik; Denizliyi büyükşehir yapacağız dedik. 17 Eylül’de bir kez daha Denizli’ye gelerek aynı sözü teyit ettik. Kasım ayında da TBMM’de yasayı çıkararak sözümüz tutup Denizli’yi büyükşehir statüsüne kavuşturduk. Öncelikle bunun Denizli’ye hayırlı olmasını diliyorum. Denizli’nin büyükşehir olmasından Tavas da çok karlı çıkacak. Tavas Belediyesi varlığını koruyor, belde ve köyler mahalle oluyor. Bütün altyapıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi ilgilenecek. Yani buranın su, kanalizasyon problemi olmayacak. En ücra köye, ki orası mahalle oluyor, oraya kadar kanalizasyon, su, yol, her şey ilçe ve büyükşehir tarafından gerçekleşecek. İsteyen istediği gibi binasını yapmayacak, bir plan dahilinde yapacak. Tavas artık çok daha faklı bir şekilde geleceğe mahalleleriyle yürüyecek” ifadelerini kullandı.

“BİR DAHA ONLARA TESLİM EDİLECEK OLSA İSTANBUL’UN BAŞI DERDE GİRER”

Bir belediyeci olarak konuştuğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan Başbakanlığa gelmiş birisiyim. İstanbul gibi bir şehri CHP zihniyetinin o çöp, çamur, kirli hava, yoksulluk gibi bunlardan kurtararak biz İstanbul’u İstanbul yaptık. Bakın o günden bugüne İstanbul başkalarına teslim edilmiyor. Çünkü bir daha onlara teslim edilecek olsa İstanbul’un başı derde girer. Bunu biliyorlar. İstanbul halkı da sürekli olarak bizi destekliyor. Şu anda İstanbul’da, Ankara’da, diğer 10 büyükşehirde yaptıklarımız bunu gösteriyor. İşte Denizli’de artık 10 sene önceki Denizli var mı? Şu an modern bir Denizli görüyoruz. Şimdi kavşak düzenlemeleriyle, parklarıyla, bahçeleriyle bambaşka modern bir Denizli var.”

“TÜRKİYE’Yİ AĞIRLIKLARINDAN, PRANGALARINDAN, ZİNCİRLERİNDEN KURTARACAĞIZ”

Başbakan Erdoğan, Denizli’de tarihi açılışlar yaptıklarını belirterek, “Buradan Ankara’ya geçecek, yarın da Ankara’da tüm Türkiye’yi hatta bölgemizi yakından ilgilendiren yine tarihi bir gelişmeyi kamuoyuna duyurucağız. Yarın saat 11.00’de Ankara’da yeni Demokratikleşme Paketi’ni açıklayacak, büyüyen Türkiye’ye yaraşan, yeni hak ve özgürlükleri teminat altına alacağız. 11 yıldır yaptığımız reformlara yenilerini ekleyecek, Türkiye’yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız. Bu ilk değil, son da olmayacak. Şartlar geliştikçe, imkanlar geliştikçe, Türkiye büyüdükçe reformlarımızı yapmaya, büyüyen Türkiye’ye yakışan adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Paket açıklanınca, reformlarımız hayata tek tek geçince göreceksiniz ki Türkiye güç kazanacak. Ekonomi ve demokrasi sınıf atlayarak, yeni bir safhaya geçecek. Barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içinde Türkiye daha cesur, daha emin adımlarla büyüyecek. Şimdiden bu demokratikleşme paketinin de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“BU KURBAN BAYRAMI’NDA KENDİ ÜRETTİĞİMİZ KURBANLARIMIZI KURBAN EDECEĞİZ”

Başbakan Erdoğan, konuşmasında CHP’ye de eleştiriler yöneltirken, “Dün çıkmış anamuhalefetin ‘genel müdürü’ Trakya’da; ‘Hala hayvan ithal ediyorlar’ diyor. Dünyadan haberi yok. Biz artık hayvan ithalini bitirdik” şeklinde konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bakın bu Kurban Bayramı’nda dışarıdan hayvan asla ithal edilmiyor. Bu Kurban Bayramı’nda kendi yetiştirdiğimiz, kendi ürettiğimiz kurbanlarımızı kurban edeceğiz. Zaten sorsanız ‘kurban nedir?’ diye bundan da anlamaz, onu da bilmez ha onu da söyleyeyim. Marketteki etten bahsediyor. Sadece etten niye bahsediyorsun. Kıymadan al kemiklisi, kemiksizi, antrkotuna varıncaya kadar bunların hepsi ayrı sınıftır, fiyatları da ayrıdır. Bunları da öğren genel müdür. Bunların hepsini bilmen lazım. Bunların ortalama, asgari veya en yüksek fiyatları var bunları bilmen lazım. Artık hayvancılıkta hedefimiz; dün ithal eden ülkeydik, inşallah yeniden ihraç eden ülke haline geleceğiz. Çalışmamız bu.”

Haberin Devamı