Gazete Vatan Logo

Beklenen gün geldi

Kanal D’nin yeni bombası “Kuzey Güney” bugün ilk bölümüyle ekranlardaki yerini alacak...

Müthiş oyuncu kadrosu ve sürükleyici öyküsüyle milyonları ekrana bağlayacağına kesin gözüyle bakılan dizi, yolları ayrı, hedefleri farklı, zıt karakterlere sahip iki erkek kardeşin hikayesini konu alıyor.
Yılın yapımı olmaya aday “Kuzey Güney” bu akşam Kanal D’de başlıyor. Dizi daha en baştan müthiş oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Mustafa Avkıran, Semra Dinçer, Rıza Kocaoğlu, Bade ışçil, Turgay Kantürk, Çağdaş Onur Öztürk, Hazar Ergüçlü, Gökşen Ateş, Zerrin Tekindor ve Ünal Silver’i kadrosunda buluşturan dizi, hedefleri farklı, hedeflerine ulaşmak için izledikleri yöntemleri farklı, tek ortak noktaları aşkları Cemre olan iki kardeşin zorlu hayat mücadelelerini ekrana taşıyacak.

AYKIRI KARDEŞLER AŞKLA TANIŞIYOR

Senaryosunu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’nun kaleme aldığı, yapımını Ay Yapım’ın, yapımcılığını Kerem Çatay’ın üstlendiği dizinin ilk bölümünün konusu şöyle: Kuzey ve Güney, pusuladaki iki farklı yön gibi, karakterleri ve hayalleriyle de farklı iki kardeştir. Birbirlerine olan bağlılıkları dışında tek ortak noktalarıysa, babaları Sami’nin işlettiği simit fırınına sığamayacak kadar büyük hayallerinin olmasıdır.

Kuzey, askeri okul sınavlarını kazanıp, ileride başarılı bir asker olacak, Güney ise iyi bir üniversitede okuyup, hedeflediği kariyere doğru sağlam adımlarla ilerleyecektir. Ancak iki kardeşin hayallerinin gerçeğe dönüşebilmesi için kaderlerini de değiştirmeleri gerekecektir.

Cemre ve annesi Gülten’in yaşadıkları mahalleye taşınmasıyla Kuzey ve Güney’in hayatında da yeni bir sayfa açılır. Cemre’nin varlığı, iki kardeşin yaşamına farklı bir soluk getirir. Üç yakın arkadaş, “aşkla” da bu dönemde tanışır. Ama kızının Tekinoğlu ailesiyle olan bağını onaylamayan Gülten’in, Cemre’nin geleceğiyle ilgili farklı hayalleri vardır.

KUZEY BÜYÜK SIRRI SAKLAMAYA MECBUR

Bu arada Sami ile mutsuz ve sevgisiz evliliğine yıllar içinde alışan Handan’ın geleceğe dair hayallerini canlı tutan tek kişiyse oğlu Güney’dir. Hem çalışkan hem de sakin yapısıyla Güney, aynı zamanda Kuzey’in aile içinde kopardığı fırtınaları da dindiren kişidir. Üniversite sınavlarından bir gün önce, Kuzey ile Sami’yi karşı karşıya getiren olay, tüm ailenin hayatını altüst edecek “o geceyi” de beraberinde getirir. Tekinoğlu ailesinin yaşayacağı felaketin arkasındaki gerçek sebebi, Kuzey yıllar boyunca bir sır olarak kalbinde tutmak zorunda kalacaktır.

Haberin Devamı