Gazete Vatan Logo
Magazin Beklenen albümler

Beklenen albümler

Geçtiğimiz yıl son bulurken, müzik sitesi Pitchfork’te ‘yılın en’lerine dair bir yazı okumuştum. Şöyle demişlerdi; “Müzikal anlamda kötü bir yıldı. 2017’de iyi albümler dinleyeceğinizin sözünü verebiliriz.” Dedikleri gibi oldu... Yılın ortasına gelirken birçok albüm kulağımızda yerini aldı. Daha birçok albüm ise müzikseverler ile buluşmak için sırada bekliyor. İşte şimdiden ön sipariş vermenizi önerdiğimiz albümler...

Beklenen albümler

LCD Soundsystem: TBA (1 Eylül)

2015 yılında dört yıllık aranın ardından tekrardan birleşen LCD Soundsystem yeni albümleri ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Grubun solisti James Murphy, bu boşluğu prodüktörlük yaptığı çalışmalar ile doldurmuştu. Grup çıkacak albümü öncesi “American Dream” ve “Call the Police” adında singlelarını paylaştı. Murphy geçtiğimiz gün “En sonunda albümü bitiriyoruz” duyurusunu yaptı.

The National: Sleep Well Beast (8 Eylül)

Sesi ile hepimizi büyüleyen Matt Berninger, karanlık şarkılarla dolu külliyatını bu albümle de devam ettirecek gibi. Şu sıralar turnede olan grup yeni albümünden şarkılarını da setlist’ine ekledi. 12 yeni şarkıdan oluşacak albümden Guilty Party ve The System Only Dreams in Total Darkness şarkıları şimdiden yayınlandı. Albüm, New York, Los Angeles, Paris ve Berlin’de kaydedildi. Her şehrin ayrı bir içselliği şarkılara yansıtıldı.

Grizzly Bear: Painted Ruins (18 Ağustos)

Yaptıkları albümler ile indie müziğin altını dolduran deneyselliği sonuna kadar hissettiren gruplardan biri olan Grizzly Bear’in albümü için de geri sayım başladı. 11 şarkılık albümden üç single yayınlandı. “Mourning Sound”, “Three Rings” ve “Four Cypresses” grubun sinematografik sound’unu devam ettireceğini bize gösteriyor. Albüm sonrası Avrupa ve Amerika’da turneye çıkacakları ise söylentiler arasında.

Haberin Devamı

Arcade Fire: Everything Now (28 Temmuz)

Arcade Fire, dans pistlerini istila etmeye hazır. Albüme dair her ince detay neredeyse her hafta grubun sosyal medya hesaplarından duyuruluyor. Ama bütünlüğü hala merak konusu. Daft Punk’tan Thomas Bangalter, Pulp’tan Steve Mackey ve prodüktör Markus Dravs’ın elinden geçen albüm New Orleans, Montreal ve Paris’te kaydedildi. Her albümünde hayata dair farklı bir anı konsept belirleyen grup, bu sefer hayatı yaşayış biçimlerimizi irdeliyor. Albüm fotoğrafları da JR’ın elinden çıkma.

Mogwai: Every Country’s Sun (1 Eylül)

Mogwai, üç yıllık aranın ardından yayınlayacağı dokuzuncu stüdyo albümü Every Country’s Sun’ın tanıtımını Haziran başında Primavera Sound’da gerçekleştirmişti. “Coolverine” ve “Party in the Dark” albümden yayınlanan singlelar oldu. Bu sefer grup, eklediği vokallerle çok sesli bir albüm ile bizi selamlayacak. Grup, karanlıktan aydınlığa çıkan bir sound ile hayranlarını şaşırtacağa benziyor.

Haberin Devamı