Gazete Vatan Logo

Bekir Bozdağ'dan Kenan Evren açıklaması

Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, Kenan Evren’in vefatının ardından yaptığı açıklamada, "Öncelikle Allah rahmet etsin, Kenan Evren her insan gibi yaptıklarıyla artık yüz yüze hesabını, yaptıklarının kendisi verecektir. Herkes buradan ders alması gerekir" dedi.

Ankara’nın Kazan ilçesindeki Yozgatlı hemşerileriyle piknikte buluşan Bozdağ, gazetecilerin Kenan Evren’in ölümüyle ilgili bir sorusu üzerine ölenin arkasında bu güne kadar olumsuz konuşmayan birisi olduğunu söyleyerek şöyle dedi: "Ama herkesin de buradan ders alması lazım. Kim ne yaparsa yapsın, sonuç Kenan Evren’in başına gelen gibi olacaktır. Yaptıklarıyla beraber dünyadan göçecektir ve yaptıkları iyi işlerin karşılığını, kötü işlerin mutlaka karşılığını görecektir. O açıdan Kenan Paşa bundan sonra Allah’ın huzuruna gitmiştir. Artık söyleyecek sözümüz yok, bundan sonra kendisini nasıl ifade eder, onu bilemeyiz." Bekir Bozdağ, muhalefet partilerinin vaatlerinin toplumda karşılık bulmadığını ileri sürdü, "Çünkü milletimiz neyin olabileceğini neyin olamayacağını, siyasi liderlerden daha da iyi biliyor. Siyasi liderler, maalesef milletimizin kendilerinden daha ileri bir düzeyde bir bilince sahip olduklarının farkında değiller" dedi.

Yeni Anayasanın Türkiye’nin ’olmazsa olmazı’ olduğunu da belirten Bozdağ, "Kenan Evren de öldü, Allah’ın rahmetine kavuştu, ama Anayasası hala diri. O anayasa Türkiye’ye artık dar geliyor. Bu seçim esasında yeni anayasa talebinin de halk tarafından değerlendirilmesi bakımından son derece önemli o yüzden biz 330’un üzerinde bir milletvekili talebinde bulunuyoruz. Çünkü Meclis’te bulunan uzlaşma komisyonları ile yeni anayasa yapamayacağımızı biz gördük" diye konuştu.

Haberin Devamı