Gazete Vatan Logo

Bekçilik sınav sonuçları (2019) ne zaman açıklanacak? Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi açıklama yaptı mı?

Bekçilik sınav sonuçları (2019) ne zaman açıklanacak? sorusu 2019 yılının 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sözlü mülakat sürecini atlatan bekçi adayları tarafından sık sık soruluyor. Bekçi adaylarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Bekçilik sınav sonuçları (2019) ne zaman açıklanacak? Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi açıklama yaptı mı?

Bekçilik sonuçları (2019) ne zaman açıklanacak? Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademi açıklama yaptı mı? araştırmaları hız kazandı. Bekçi adayları fiziki sınavı geçtikten sonra, mülakata katılmış ve sabırsızlıkla sonuçları beklemeye koyulmuştu. 100 üzerinden en az 70 puan alanların başarılı sayılacağı bekçilik sözlü mülakat sonuçları henüz açıklanmadı. Peki, bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

BEKÇİLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 Bekçilik sözlü mülakat sonuçları merakla bekleniyor. EGM PA tarafından gerçekleştirilen sınav sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor. Mülakat sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Bekçilik sözlü sınav sonuçları Polis Akademisi'nin (PA) resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresi üzerinden açıklanacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Aralık’ta katıldığı bir televizyon programında çarşı ve mahalle bekçilerinin alım sonuçlarının da bir hafta içinde açıklanacağını söylemişti, dolayısıyla sonuçların bu hafta açıklanması bekleniyor.

BEKÇİ OLMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Haberin Devamı

En az lise mezunu olmak,

En az 167 santimetre uzunluğunda olmak,

Askerlik hizmetini tamamlamış olmak,

Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak,

En az 18 en fazla 31 yaşında olmak,

Yüz kızartıcı ya da terör örgütleri ile ilgili suçlara karışmamış olmak,

Memuriyete aykırı bir durumda bulunmamak,

Silah taşımak için gerekli olan şartları taşımak.

BEKÇİ KİMLİK KONRTOLÜ YAPAR MI?

“Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin Vazifeleri ile ilgili Olarak Riayet Etmeleri Gereken Hususları Gösterir Yönetmeliğinin 16. maddesindeki “Bekçiler bölgeleri içinde dolaşan şüpheli şahısları takip eder ve hüviyetlerini araştırırlar” hükmüne göre Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin kişilere kimlik sorma yetkileri mevcuttur” denildi.

2020 BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

2020 bekçi maaşları henüz belli değil, aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra belli olacak.

Lise mezunu olan yeni bekçiler 3970 TL, üniversite ön lisans veya lisans mezunu olan bekçiler ise 4002 TL maaş almaktadır.

Eşi çalışmayan bekçilere aylık ek ödeme olarak 248 TL verilmektedir. Eşi çalışan bekçilere ise ek maaş ödenmez. 72 aydan küçük bir çocuğu bulunan bekçilere 58 TL ek ödeme yapılmaktadır. 72 aydan büyük çocuklar için ise 29 TL ek ödeme yapılmaktadır.

Haberin Devamı