Gazete Vatan Logo

Bekçi alımı yazılı sınav tarihi ne zaman?

Bekçi olmak isteyenler yazılı sınavın ne zaman yapılacağı merak ediyor. 7 bin bekçi alımı için düzenlenecek olan yazılı sınav tarihi belli oldu mu? İşte konu hakkında merak edilen tüm bilgiler...

Bekçi alımı yazılı sınav tarihi ne zaman?

Bekçi alımı yazılı sınavı ile ilgili bilgiler merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Bekçi olmak isteyenler için 7 bin kişi alınacağı duyuruldu. Sınav tarihine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Yazılı sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır.

Yazılı sınavda kopya çekenler veya kopya çekme teşebbüsünde bulunanlar ya da yerine başka bir kimseyi sokanlar hakkında tutanak düzenlenerek sınavı geçersiz sayılacak ve bir daha adaylığa başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca bu kapsamda tespit edilecek ilgililer hakkında adli/idari soruşturma başlatılmak üzere gerekli işlemler yapılacaktır.

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanır.

Haberin Devamı

Yazılı sınav tarihleri, sonucu, itiraz ve adayları ilgilendiren diğer iş ve işlemler Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.