Gazete Vatan Logo

KPSS puanı ile bekçi alımı ilanı! Bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

ÖSYM KPSS tercih kılavuzunu yayımladı. ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre, KPSS puanı ile lise mezunu kadın erkek bekçi alımı yapılacak. Peki, bekçi alımı başvuru şartları nelerdir, başvurular ne zaman başlıyor?

KPSS puanı ile bekçi alımı ilanı! Bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden bir KPSS tercih kılavuzunu yayımladı. 21 Kasım’da yayımlanan duyuruda, en az lise mezunu adaylar arasından kamu personeli ataması yapılacağına yer yerildi. Alımlar, Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılacak. İşte kadın-erkek bekçi alımı şartları ve ayrıntıları…

Bekçilik alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda mülakatsız kamu personeli alımı için tercihleri 3 Aralık 2019 günü başlayacak, 12 Aralık 'ta sona erecek.

BEKÇİ ALIMINI HANGİ KURUM YAPACAK?

Kastamonu Özel İdaresi bünyesine yapılan alımda adaylar 10 dereceli kadroda istihdam edilecek. KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna göre, 2 adet bekçi alımı yapıldığı bildirildi

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılacak alımlarda, iki şart aranmaktadır. Tercih Kılavuzuna göre, bekçi alımı için 2001 ve 7225 kodlu şartların yerine gerilmesi gerekmektedir.

2001: Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

Haberin Devamı

7225: Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması

İlan için yaş sınırı yoktur. 2018 yılında yapılan KPSS 'den geçerli bir puan alan her aday bu ilana başvuru yapabilir. KPSS puan üstünlüğüne göre bekçi alımı yapılacak.