Gazete Vatan Logo

Bedirhan bebek ve annesini şehit eden teröristler yakalandı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Karakaya ile bir uzman çavuş ve 3 güvenlik korucusunun şehit edilmesi olaylarına karıştığı belirlenen terörist ve bu kişiyi evinde saklayan 3 zanlı yakalandı. Öte yandan PKK'lı terörist Metin Daşdemir ile eylemi gerçekleştirdiği parmak izinden tespit edilen terörist Evin Sevim'in, Diyarbakır'da operasyonla yakalandığı bildirildi.

Bedirhan bebek ve annesini şehit eden teröristler yakalandı!

Yüksekova'da asker eşi Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan'ın şehit edildiği saldırının faillerinden PKK'lı terörist Metin Daşdemir yakalandı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler'i ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca terör örgütü PKK/KCK'nın gerçekleştirdiği eylemlerin faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan istihbarı çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda terör örgütü mensubu "Azat" kod adlı Metin Daşdemir'in Yüksekova ilçesi Yeniışık köyünde işbirlikçi N.T'nin evinde saklandığının öğrenilmesi üzerine operasyon düzenlendiğini belirten Akbıyık, bu teröristin 04.00 sıralarında yakalandığını kaydetti.

ÇOK SAYIDA EYLEME KATILMIŞ

Vali Akbıyık, teröristin eylemlerini sıraladığı açıklamasında şunları söyledi: "PKK/KCK terör örgütü mensubu 'Azat kod adlı 'Metin Daşdemir'in yapılan sorgulamasında, 31 Temmuz 2018 tarihinde Yüksekova ilçesi Kalana üs bölgesi yolunu el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ile tuzaklanarak Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Karakaya’nın şehit edilmesi olayına,- Saldırıyı koordine eden BTÖ mensubu terörist daha önce etkisiz hale getirilmişti-, 31 Ağustos 2018 tarihinde Yüksekova ilçesi Urşe bölgesinde yine EYP sonucu şehit edilen Uzm.J. V. Kad.Çvş. Serkan Dökmeci’nin şehit edilmesi olayına, 29 Eylül 2016 tarihinde Yüksekova ilçesi Yeniışık Köyü Yukarı Olukbaşı mezrasında nöbet tutan Fırat Dilce (53), Ömer Özbiçen (52) ve Kemal Özbek (36) isimli 3 güvenlik korucusunun şehit edilmesi olayına, 26 Temmuz 2016 yılında Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı Büyükçiftlik J. Krk. Komutanlığı'na yapılan saldırı olayına, 2018 yılında Hakkari merkez ilçe 1565 Rakım Tepe Üs bölgesine yapılan saldırı ile saldırıya müdahale için giden birliklere yönelik Kırmızı Tepe Üs bölgesinde EYP patlatılması olayına, 21 Temmuz.2018 ve 3 Eylül 2018 tarihleri arasında 3468 Rakım Tepe üs bölgesine yapılan silahlı taciz olayına, 2018 yılında Yüksekova ilçesi Kolbaşı köyünde bulunan baz istasyonuna EYP ili yapılan saldırı olayına, 2017 yılında Yüksekova ilçesi girişinde bulunan Dağlıca polis yol kontrol noktasına yapılan roketatarlı saldırı olayına ve 2018 yılı içinde Van-Hakkari karayolunda askeri konvoyların geçişi sırasında yapılan silahlı saldırı olayına katıldığı da tespit edilmiştir."
Vali Akbıyık, terör örgütü üyesi Metin Daşdemir ve evinde saklayan N.T. ile F.T. ve İ.T.'nin gözaltına alındığını, ifade ve sorgu işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edileceklerini söyledi.

İKİNCİ TERÖRİST DE YAKALANDI
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 31 Temmuz 2018'de Kalana Üs Bölgesi yoluna patlayıcı tuzaklayarak asker eşi Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylık bebeği Bedirhan'ın şehit edilmesi olayının faili olarak yakalanan "Azat" kod adlı Metin Daşdemir ile eylemi gerçekleştirdiği parmak izinden tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu Evin Sevim'in, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Diyarbakır'da yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Olay, 31 Temmuz 2018 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gelen acı haber Türkiye'yi yasa boğmuştu. Yüksekova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kalane Üs Bölgesinde görev yapan astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden dönen Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı ve mutfak tüpü ile güçlendirdiği belirlenen el yapımı patlayıcının infilak etti. Patlamada, Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya şehit olmuştu.
"Azat" kod adlı terörist Metin Daşdemir'in yakalanması, şehit bebeğin Şarkışla ilçesindeki anneannesinin yüreğine su serpti. Şehit bebeğin anneannesi Suudiye Demir, Yıldırım Mahallesi'ndeki evinde şehit kızı ve torunu için ayırdığı odada gazetecilere yaptığı açıklamada, sevinçli olduğunu söyledi. Askerlere ve devlete Allah'tan güç kuvvet vermesini temenni eden Demir, her gün şehit haberleri geldiğini belirterek, teröristlere gereken cezanın verilmesini istedi. Teröristin yakalanması nedeniyle yüreğine su serpildiğini ve sevindiğini dile getiren Demir, "Allah devletimize ziyan vermesin, başımızdan eksik etmesin. Şehitlerin intikamını alacaklar inşallah, alıyorlar da. Allah askerlerimize kuvvet versin." dedi.

Haberin Devamı