Gazete Vatan Logo

Bedelliyle ilgili yeni gelişme! Kışlalar da belli oldu...

Bedelli yasası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu. 1 milyon 340 bin kişinin faydalanabileceği askerlere eğitim verilecek kışlalar da belli oldu.

Bedelliyle ilgili yeni gelişme! Kışlalar da belli oldu...

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı.

Kanunla, yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin ödediği bin avroluk tutar, 2 bin avroya çıkarılıyor ve 38 yaş sınırı kaldırıldı.

Kanuna göre, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler, yurt dışında oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, en az 3 yıl süreyle yabancı ülkelerde bulunmak şartıyla, bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak. Durumlarını ispat eden belgelerle, 2 bin avro veya karşılığı kadar yabancı ülke parasını bir defada ödeyip, Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Kanun, yoklama kaçakları ile bakaya sayılarının her geçen yıl artması üzerine oluşan birikimi de önlemeyi amaçlıyor.

Yasayla, askeri hizmetin gerektirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu erbaş ve er sayısı dikkate alınarak, bedelli askerlikte yaş sınırı, 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar olarak belirleniyor.

Haberin Devamı

Kanuna göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994'ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak.

Askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri gerekecek.

Her ne sebeple olursa olsun daha önce bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan yaş şartını taşıyanlar ile yaş şartı aranmaksızın ve temel askerlik eğitimine tabi olmaksızın, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık nedeniyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlikten muaf tutulanlar da bedelli askerlik uygulamasından yararlanabilecek.

Haberin Devamı

YASA ONAY İÇİN ERDOĞAN7A GÖNDERİLDİ

Bedelli yasası onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderildi.

EĞİTİM VERİLECEK KIŞLALAR BELLİ OLDU

Bedelli askerlikten 1 milyon 340 bin kişinin faydalanabileceği belirtiliyor. Bedelli asskerlik yapacaklara 21 gün eğitim verilecek kışlalar da belli oldu.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, bedelli askerlerin 11 ildeki 13 askeri birliğe dağıtılmasının öngörüldüğünü açıkladı.
İŞTE O İLLER
58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur
5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas
1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa
3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Antalya
48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat
15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya
59’uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan
3’üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale
1’inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın
116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale
9’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik
Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir
10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir

Haberin Devamı