Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik başvuruları ne zaman sona erecek? Bedelli askerlik 4. celp tarihi

Bedelli askerlik başvuruları alınmaya devam ediyor. Binlerce genci yakından ilgilendiren Bedelli askerlik ile ilgili kanun bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarılmış ve 21 gün temel askerlik eğitimi Milli Savunma Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. 3 Ağustos'ta başlayan bedelli askerlik başvurularının ardından 62 bin aday belirlenen celp dönemlerine göre silahaltına alınmaya başladı. Peki 4. celp tarihi ne zaman belli olacak?

Bedelli askerlik başvuruları ne zaman sona erecek? Bedelli askerlik 4. celp tarihi

Bedelli askerlik konusunda araştırmalar sürüyor. 3 Ağustos'ta başlayan Bedelli askerlik başvurularında artık sona yaklaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada başvuru sayısının 600 bine yaklaştığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı. Peki binlerce genci yakından ilgilendiren Bedelli askerlik başvuruları ne zaman sona erecek. Bedelli askerlik 4. celp tarihi ne zaman belli olacak?

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Bedelli askerlik başvurularının 3 Kasım'da sona ermesi bekleniyor.

4. CELP TARİHİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bedelli askerlik 4. celp tarihinin başvuruların sona ereceği tarih olan 3 Kasım'dan sonra belli olması bekleniyor. Bedelli askerlik başvurularının sona ermesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan düzenleme ile yeni celp dönemleri belirlenecek.