Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik 4. celp tarihi ne zaman?

Bedelli askerlik gündemde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Vatani görevini yapacak olan milyonlarca genç bedelli askerlik başvurusunda bulundu. Şimdi gözler ise bedelli askerlik 4. celp tarihine çevrildi.

Bedelli askerlik 4. celp tarihi ne zaman?

Bedelli askerlik başvurularının tamamlanmasının ardından 4. celp döneminin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. İşte milyonlarca genci yakından ilgilendiren 4. celp tarihine ilişkin bilgiler...

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN?

Bedelli askerlik 4. celp tarihi ve yeni celp dönemleri ne zaman belli olacak sorusu araştırılmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken yeni celp dönemlerinin kısa süre içerisinde duyurulması bekleniyor. Daha önce yapılan açıklamalarda başvuruların sona ermesinin ardından yeni celp dönemleri için sürecin konuşulacağı ve başvuru sayısına göre yeni bir strateji uygulanacağı adaylara duyurulmuştu. Bedelli askerlik yeni celp dönemleri açıklandıktan sonra silah altına alınacak olan adaylar e-devlet üzerinden birliğe katılış ve diğer işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

BAKAN AÇIKLAMASI GELDİ!

Milli Savunma Bakanı Akar bedelli askerlikle ilgili, "Eğitim tarihleri ve eğitim yerleri en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacak. 633 bin 844 vatandaşımız müracaatlarını tamamladı, paralarını yatırdı ve eğitim konusunda planlamaya dahil edildi." dedi.

Haberin Devamı