Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak?

Bedelli askerlik başvuruları rekor sayılara ulaştı. 550 binden fazla kişinin başvurduğu bedelli askerlik ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise celp dönemleri oldu. İlk 3 celp döneminin açıklanmasının ardından gözler bedelli askerlikte 4. Celp döneminin açıklanacağı tarihe çevrildi. Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak?

Bedelli askerlik 2018 son yılların en çok konuşulan konuları arasındaydı. 24 Haziran seçimlerinden önce bu konuyla ilgili beklentileri olan vatandaşlar için hükümet cephesi seçimlerden sonra masaya yatırılacak konular arasında olduğunu belirtmişti. Konuyla açıklama gelmiş ve bedelli askerlik resmi olarak 93 1 Ocak 1994 ve öncesini kapsayacak şekilde açıklanmıştı. Bedelli askerlik başvuruları an itibariyle 550 binden fazla iken, şuanda merak edilen ana konular arasında celp dönemleri bulunmakta. Bedelli askerlik celp dönemleri ile ilgili araştırmalar sürerken ilk 3 dönemin ardından 4. Celp döneminin ne zaman açıklanacağı konusu araştırılıyor. Peki Bedelli askerlik 4. Celp dönemi ne zaman açıklanacak? E-Devlet ile askerlik celp dönemi sorgula! İşte bu soruların yanıtı…

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Henüz konuyla ilgili bir açıklama olmamasına karşın Bedelli askerlik 4. celp döneminin e-Devlet üzerinden duyurusunun yapılmasının 24 Ekim 2018'de gerçekleşmesi bekleniyor. Bedellide 4. celpte adı yer alan adayların ise 24 Kasım'da birliklerine teslim olarak, 14 Aralık'ta birliklerinden terhis olmaları bekleniyor.

Haberin Devamı

CELP DÖNEMİ TARİHLERİ

Birinci celp dönemi tarihi - 15 Eylül 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 28 Ağustos 2018

İkinci celp dönemi tarihi - 6 Ekim 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 6 Eylül 2018

Üçüncü celp dönemi tarihi - 27 Ekim 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 27 Eylül 2018

CELP KONTROLLERİ NASIL YAPILIR?

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile “www.asal.msb.gov.tr” adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

Haberin Devamı