Gazete Vatan Logo

Maske dağıtımı başladı! Ücretsiz maske başvurusu EPTTAVM’ye mi, E-DEVLET’e mi yapılacak? Bedava maske nasıl alınır?

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın başlattığı ücretiz maske dağıtımında gelen yoğun talep üzerine başvurular "epttavm" üzerinden e-Devlet sistemi üzerine kaydırıldı. Coroana virüsü önlemleri kapsamında Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aldığı karar ile 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maska dağıtımı yapacak. Vatandaşlar ücretsiz maske için EPTTAVM üzerinden yoğunluğa sebep oldukları için maske alımı başvurusu E-devlet üzerinden yapılacak. Peki, bedava maske nasıl alınır? Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır, form nasıl doldurulur?

Maske dağıtımı başladı! Ücretsiz maske başvurusu EPTTAVM’ye mi, E-DEVLET’e mi yapılacak? Bedava maske nasıl alınır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaya devam edecek. "PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi ve maskeye yoğun talep nedeniyle artık e-devlet üzerinden yürütüleceği açıklandı. E-devlet üzerinden maska başvuru formunun doldurulmasının ardından, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşın evine haftada 5 maskenin teslim edileceğini kaydetti.

E-DEVLET'TEN NASIL MASKE ALINIR?

Ücretsiz maske dağıtımı başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak. Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden şifre girilerek yapılacak.

Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.

Ücretsiz maske başvurusu için tıklayın