Gazete Vatan Logo

Bebeklere musluk suyu içirin

Bebeklere musluk suyu içirin

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer, Adana şebeke suyunun sağlıklı olduğunu, bebeklere hazır su değil, musluk suyu içirilmesini önerdi.

Marketlerde satılan hazır suların daha sağlıklı olduğuna yönelik toplumda genel bir kanı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Yüceer, ancak kalsiyum ihtiyacı yüksek olan yeni doğan bebeklere, çocuklara ve yaşlılara sağlık açısından hazır su içirilmemesinin daha doğru olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yüceer, şöyle devam etti:

"Su, insanın hem susuzluğunu gideren hem de vücudumuzun ihtiyacı olan minerallerin sağlanması açısından önemli bir besin maddesi. Büyükşehirlerde denetimli verilen şebeke sularında bu mineraller yüksek oranda bulunuyor. Ama buna rağmen toplumda halen, hazır su mu yoksa musluk suyu mu tüketilmeli konusuyla ilgili çeşitli görüşler bulunuyor. Öncelikle şunu rahatlıkla belirtmem gerekirse, Adana’daki şebeke suları tamamen güvenilir. Her gün düzenli olarak yönetmelik şartları gereğince de kontrol ediliyor. Bu da göz önüne alındığında kalsiyuma daha fazla gereksinim duyan bebekler ve yaşlılar hazır su yerine musluk suyu tüketmeli. Eğer sürekli hazır su tüketiliyorsa da çocuğunuza peynir yumurta gibi kalsiyum mineral, yaşlılara da eczanelerden kalsiyum tabletler almanız gerekiyor."

Haberin Devamı

SUYU DİNLENDİRİN

Yüceer, şebeke suyunun kullanmadan önce dinlendirilmesini tavsiye ederek "Musluktan doldurur doldurmaz içmek yerine, içerisindeki serbest klorun terk edip çıkması veya klorürün tuz haline gelmesi için, sürahide şişede ya da bardağımızda en az 5-10 dakika suyu dinlendirmemiz daha doğru olacaktır" dedi.