Gazete Vatan Logo

Bebek yüzlü katil böyle kaçmış!

Bebek yüzlü katil böyle kaçmış!

11 kişinin katili Ali Kaya’nın açık görüşten yararlanıp, 5 metrelik tel örgüleri aştıktan sonra otoparkta da 2 saat infaz aracı altında saklanıp kalabalığa karıştığı anlaşıldı.

İşlediği 11 cinayetten sonra seri katiller listesine alınan ve temiz yüzü nedeniyle “Bebek yüzlü katil” lakabıyla tanınan Ali Kaya geçtiğimiz cumartesi günü saat 10.30 sıralarında hükümlü bulunduğu Gaziantep H tipi Kapalı Cezaevi’nden firar etti. Ali Kaya’nın cezaevinden nasıl firar ettiğinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.Gaziantep Kapalı Cezaevi’nde rutin olarak hafta içi yapılan açık görüş, perşembe günü yönetimin verdiği kararla hafta sonuna ertelendi. Hafta sonu cezaevinde görevli askerlerin bir kısmının da iznine çıkacağını bilen Kaya, buna göre bir kaçış planı hazırladı. Ali Kaya’nın bu planını aynı koğuşta kaldığı kardeşi Kenan Kaya’ya da söylediği ancak Kenan Kaya’nın infazını yakmamak adına bu karara uymadığı ileri sürüldü.


5 metrelik duvardan atladı

Cumartesi günü saat 09.00 sıralarında başlayan açık görüş nedeniyle Ali Kaya’nın askerlerin büyük bölümünün giriş noktalarına kaydırılmasını fırsat bilerek önce koğuşun avlusuna geldiği öğrenildi. Buradan üzeri jiletli tellerle çevrili 5 metrelik duvarı aştıktan sonra cezaevinin otopark bölümüne indiği tespit edilen Kaya’nın burada bulunan ambulans ve ceza infaz kurumu araçlarının altına saklandığı da belirlendi. Ali Kaya’nın yaklaşık iki saat araçların altında bekledikten sonra görüş saatinin bitimiyle kapı önünde oluşan kalabalığın arasına karışarak firar ettiği ortaya çıktı.



Kardeşi ihbar etti

Açık görüşün bitmesiyle birlikte 7 kişilik koğuşta ağabeyi Ali Kaya ile birlikte kalan Kenan Kaya’nın gardiyanlara ağabeyinin gittiğini ihbar ettiği öğrenildi. Asker ve polis çevrede Ali Kaya’yı bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Ancak tüm aramalara rağmen bebek yüzlü seri katilin izine rastlanmadı. Cezaevinin güvenlik kameralarını da inceleyen güvenlik güçleri Ali Kaya’ya avludaki 5 metrelik duvarı aşmada kimlerin yardım ettiği konusunda soruşturma başlattı. Olayla ilgili Adalet Bakanlığı’ndan görevlendirilen müfettişler de konuyla ilgili inceleme başlattı.

Haberin Devamı