Gazete Vatan Logo

Bebek bezi için kocasını öldürdü!

Esenyurt'ta bebek bezi yüzünden tartışarak dayak yediği eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yasemin Kaymaklı ile öldürülen Özkan Kaymaklı'nın annesi Neriman Akgün, kardeşleri Gönül Kaymaklı ve Özden Güngör katıldı. Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Kaymaklı'nın kardeşi Eda Çakal, ablasının 2 yıl önce Özkan Kaymaklı ile evlendiğini, evlendikten 1 ay sonra ilk kavgalarını yaşadıklarını, bu kavgadan sonra ablasının 1 hafta kendilerinde kaldığını anlattı. Çakal, maktul Özkan Kaymaklı'nın evlilikleri boyunca ablasını ölümle tehdit ettiği belirterek, ''Ben ablama boşanmasını söylüyordum. O da eşinden korktuğu için ayrılamıyordu. Ben ne zaman evlerine gitsem ablamın ağzı burnu kan içinde oluyordu. Evlerine yemek, bebeğe de bez ve mama götürüyordum. Ablam 3-4 aylık hamileyken eşi kendisini dövmüştü ve kaburgasını kırmıştı. Ablamı bizim eve götürüyorduk ancak eşi tehdit ettiği için tekrar geri evine geri dönüyordu. Dayak olayı birçok defa yaşanmıştır'' dedi.

Haberin Devamı

Olay günü maktul Özkan Kaymaklı'nın çocukları Selim'i de dövdüğünü ifade eden Çakal, şunları anlattı: ''Ben olaydan sonra ablama yardım etmek için nezarete gittim. Belinde kemer izi, boynunda morluklar vardı. Serçe parmağı da kırıktı. Ablam evlendiğinde çalışıyordu ancak eşi istemediği için işten ayrıldı. Ekonomik özgürlüğü olmadığı ve çocuğu olduğu için eşinden ayrılamıyordu. Hamile olduğunda da eşinden dayak yedi, kaburgası kırıldı ancak röntgen çektiremediği için rapor alamadık. Öldürme olayına ilişkin görgü tanıklığım yoktur. Ablam Selim'den önce de çocuğunu düşürdü çünkü karnına darbe almıştı. Eşi ablamı silahla tehdit ediyordu.''

Esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Sinan Çoşar, yapılan yargılama sonucu maktul Özkan Kaymaklı ile sanık Yasemin Kaymaklı arasında şiddetli geçimsizlik bulunduğunu, sanığın aile içi şiddet nedeniyle eşine 1 ay süreli tedbir kararı aldırdığını ve küçük çocuğuyla kadın sığınma evine giderek bir süre kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

Savcı Çoşar, suç tarihi 10 Temmuz 2014'te maktul Özkan Kaymaklı'nın küçük çocuklarına çocuk bezi alınması konusunda eşiyle tartıştığını, olay sırasında maktulün sanık Yasemin Kaymaklı'ya vurduğunu, sanığın haksız tahrik altında maktulü 4 kere bıçaklayarak öldürdüğü kaydedilerek, sanığın haksız tahrik altında ''yakın akrabayı kasten öldürme'' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Maktul Özkan Kaymaklı'nın annesi Neriman Akgün, kardeşleri Gönül Kaymaklı ve Özden Güngör, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Sanık Yasemin Kaymaklı da yaşadıklarını maktulün annesinin değil, kardeşinin bildiğini dile getirdi. Duruşmada söz alan, sanık Kaymaklı'nın avukatı Duygu Eroğlu da dinlenmeyen tanıkların olduğunu ifade ederek, bir sonraki celse tanıkların dinlenmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 10 Temmuz 2014'te sanık Yasemin Kaymaklı'nın eşi olan maktul Özkan Kaymaklı ile tartıştıkları, eşinin kendisini ve çocuğunu darbetmesi sonucu ekmek bıçağıyla öldürdüğü anlatıldı. İddianamede, sanık Yasemin Kaymaklı hakkında ''yakın akrabayı kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.