Gazete Vatan Logo

Bebeğini büyütecek

Hyundai’nin İzmit tesisinin büyümesinde başrol oynayan Koreli Yoon, yeni projeler için Türkiye’ye atandı. Hyundai Assan’ın yeni Başkanı, “Yatırımlar ve modeller artacak” dedi

Bebeğini büyütecek

Güney Koreli Hyundai, Türkiye’deki yatırımlarını büyütmeyi hedefliyor. İzmit fabrikasının üretim kapasitesini 1.4 milyar liralık yatırımla 245 bin adede yükselten Hyundai, model sayısını ve üretimi artırmak için fırsat kolluyor.

Şirket Türkiye’de B-SUV üretmek için planlar yaparken, Hyundai Assan’ın Başkanlığı’na en güvendiği yöneticisini atayarak, yeni yatırımların ilk sinyalini verdi. Hyundai Assan’ın başına geçen Mong Hyun Yoon, Hyundai Motor’un Başkan Yardımcısı Eui Sun Chung’ın yakın çalışma arkadaşı olarak biliniyor.

Hyundai Motor’un veliahtı Chung, İzmit tesisinin büyümesinde ve i10 ile i20 modellerinin üretilmesi kararında başrol oynayan Yoon’u Türkiye’ye göndererek, yeni projelerin önünü açtı.

Yeni Elantra’nın tanıtımında sorularımızı yanıtlayan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mong Hyun Yoon, İzmit’in Kore dışında açılan ilk fabrika olduğuna dikkat çekerek, “Hyundai Assan 200 bin adedin üzerinde üretim kapasitesine sahip tesisler içinde en robotize olanı. Hedefimiz bu fabrikayı daha da büyütmek ve üretim kalitesi bakımından dünyada ilk üç arasına sokmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni projeler gelecek

Türkiye’nin potansiyelini görerek İzmit fabrikasının büyütülmesi için Hyundai Motor Başkanı’na ikna ettiğini belirten Yoon, şöyle devam etti: “Büyüme kararını verdiğim Hyundai Assan’ın Başkanlığı’na atanmak beni heyecanlandırıyor. İzmit’i daha iyi noktaya taşıyacağız. Türkiye’deki yatırımları nasıl artırabiliriz, hangi yeni ürünler üretebiliriz onun üzerinde çalışıyoruz.”