Gazete Vatan Logo

Bebeğine ‘Ömer’ dedi Türkiye’ye tatile geldi

Türk dizileri sayesinde Güney Amerika’dan gelen ve harcama düzeyi yüksek turist sayısı yüzde 70 artışla 165 bine ulaştı. TÜROB Başkanı Bayındır dizilerin etkisiyle 1.000’den fazla ailenin çocuklarına Türk ismi koyduğunu söyledi

Bebeğine ‘Ömer’ dedi Türkiye’ye tatile geldi

Türkiye’nin, Arjantin ve Brezilya başta olmak üzere yılda 250 bine yakın turist ağırladığı Güney Amerika pazarlarında Türk dizilerinin turizme olumlu yansıması sürüyor. Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya gibi Latin Amerika ülkelerinden gelen turist sayılarında gerçekleşen oransal artışlar dikkat çekici boyuta yükseldi. İlk 8 ayda Güney Amerika’dan gelen toplam turist sayısında yüzde 70 artış gerçekleşerek 165 bine ulaştı. Bu bölgeden gelen turistlerin ağırlıklı olarak üst gelir grubunda yer aldığı ve harcama düzeylerinin yüksek olduğu ifade ediliyor.

Türkiye için potansiyel

Kısa bir süre önce düzenlenen Güney Amerika’nın en önemli turizm fuarlarından biri olan FIT Arjantin Turizm Fuarı’nda temaslarda bulunan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), fuar sonrasında bu pazarla ilgili bir araştırma raporu hazırladı. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Güney Amerika’nın iki lokomotif pazarı durumundaki Brezilya ve Arjantin’den gelen turist sayısının 2016’da yaşanan gerilemenin ardından 2017 ve 2018 yıllarında yeniden yükselişe geçtiğini söyledi. Latin Amerika’nın uzak pazarlar olmasına rağmen geleceğe dönük olarak potansiyel vaadettiğini kaydeden Bayındır, gelecek yıl da çift haneli artış öngörüldüğünü dile getirdi. Bayındır, “Ülkemiz için önemli potansiyel vaat eden Brezilya, Arjantin ve Kolombiya pazarlarından gelen toplam turist sayısı 2013 yılında yaklaşık 185 bin kişiye ulaşmıştı. 2014 ve onun takip eden yıllarda Türkiye’de ve komşu ülkelerde yaşanan bir takım güvenlik sıkıntıları nedeniyle bu rakamlar düşüş eğilimine girdi. Ancak 2017 yılı itibariyle çok önemli hareketlenmeler başladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

TANITIMA BÜYÜK KATKI

Güney Amerika ülkelerinde yayına giren Türk dizilerinin de tanıtımda çok önemli bir katkı sağladığı vurgulayan Timur Bayındır, şunları söyledi: “Son yıllarda Türk dizilerinin Arjantin ve Brezilya’da yayınlanmaya başlaması ve prime time gibi bir zaman diliminde çok ciddi seyirci kitlelerine sahip olmaları nedeniyle ülkemiz tanıtımı adına önem arz ediyor. Bu akımın etkisiyle Güney Amerika ülkelerinde doğan binin üzerindeki bebeğe Ömer, Elif, Onur gibi Türk isimleri verildi. Dizi oyuncularının yayınladıkları ülkelerde ciddi bir hayran kitlesine sahip olması ve Latin Amerika ülkelerinde magazin haberlerinin büyük kitleler tarafından takip ediliyor olması nedeniyle dizi oyuncularının Türkiye’nin tanıtımında kullanılmasının çok faydalı ve etkili olacağını düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Arjantinli yıldız Lionel Messi ve ailesi Türk dizilerinin sıkı takipçisi. Messi, Instagram’dan çocuklarıyla dizi izlerken foto paylaşmayı ihmal etmedi.