Gazete Vatan Logo

Bebeğine nasıl kıydığını anlattı!

"İki biberon mama verdim ‘Ağlar ağlar’ susar dedim"

Bebeğine nasıl kıydığını anlattı!

9 günlük bayram tatiline çıkarken 2 aylık bebeğini evde ölüme terk eden Seçil M. D.’nin polise verdiği ifade kan dondurdu: “Acıkınca ağlar ağlar susar diye düşündüm, üşümesin diye üstünü iyice örttüm. İki günde gelecektim, ailem bırakmadı”

Gölcük’te öğretmenlik yapan 34 yaşındaki Seçil M.D. 9 gün bayram tatilinde ailesinin yanına Hatay’a giderken, kimsenin doğduğundan bile haberi olmadığı 2 aylık bebeği Berk’i evde bıraktı. Bebek ise açlık ve susuzluktan hayatını kaybederken yaşananlarla ilgili genç öğretmenin ifadesi şaşırttı. Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’nda ve Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinde sık sık susma hakkını kullanan genç öğretmen şunları anlattı:

BİR ANNE BUNU NASIL YAPAR?



‘Çok geç fark ettim’

“Polis olan sevgilimden hamile kaldım, hamileliğimi çok geç fark ettim. Aileme durumu nasıl anlatacağımı çok düşündüm çok korkuyordum. Buna rağmen oğlumu dünyaya getirdim. Uzun süre Hatay’da yaşayan ailemin yanına gitmemek için mazeret uydurdum. Karnım iyice büyüdükten sonra eve kapandım. Doğum sonrası bebeğime sorunsuz baktım. Ailem uzun bayram tatilini Hatay’da geçirmem için sürekli baskı yapıyordu. Bebeğimi kimseye bırakamayacağımı karar verdim.”

‘2 gün kalacaktım’

“2 gün kalır dönerim diye düşündüm. Hatay’a gideceğim gün oğluma iki biberon mama yaptım yedirdim. Üşümesin diye üzerini örttüm. Karnı acıksa bile ağlar ağlar yeniden uyur diye düşündüm. Ailemin yanına bebekle gitsem beni öldürebilirlerdi. Bebeğimi evde bırakmayı göze aldım. Bebeğime bir şey olmasın diye dua ettim. Bayramın sonuna kadar kalmayı düşünmüyordum ama beni bırakmadılar.”

‘Hareketsiz yatıyordu’

“Bebeğim için iyice endişelendim ama öldüğünü hiç düşünmedim.Bayram bitince hemen yola çıktım eve geldim. Kapıyı açar açmaz mutfağa mama yapmak için gittim. Beşiğinde hareketsiz yatıyordu. Kucağıma aldım biberonu ağzıma sokunca tepki vermedi hemen hastaneye götürdüm. Öldüğünü orada öğrendim.”

Bakanlık el koydu

İlk belirlemelere göre açlık ve susuzluktan ölen Berk bebeğin cenazesi dünyaya geldiği Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin morgunda tutuluyor. Bebeğin cesedini almak için hiç kimse başvurmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Kabul edilebilir bir olay değil. İyi bir bilimsel inceleme gerekiyor. Talimatı verdim, bakanlık olarak incelememizi yapacağız. Annenin psikolojisi açısından da bu incelememiz önemli” dedi. Bu arada Bakan Şahin’in, olayın araştırılması için Ankara’dan bir ekibin de Gölcük’e gitmesi talimatı verdiği öğrenildi.



Komşuları anlamamış

Komşuları Seçil öğretmeni hiç görmediklerini söylüyor. Genç kadının onlar gelirken kapıyı hemen kapattığını anlatan komşular, hamile olduğunu bile anlamamış. Apartmanın kapıcısı Mehmet Kaya da eve arada bir biri erkek diğeri kadın olmak üzere eve sadece iki kişinin geldiğini anlattı: “Sadece aidat alırken konuşuyorduk. Çöpünü bile nadir veriyordu. Benden ne çocuk bezi ne mama istedi” dedi.



Veliler şikayet etmiş

Velilerin Seçil öğretmeni birçok kez şikayet ettiği, bazı velilerin de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduğu ortaya çıktı. Öğrencilere karşı tavırları ve dikkat çeken giyimi nedeniyle öğrenci velileri tarafından istenmediği anlatılan Seçil öğretmenle ilgili olarak şikayetçi olduklarını söyleyen velilerden Sultan Acar ve Nilgün Ünal, “Sınıf ve çocuklarla ilgisi alakası yoktu, müdürün uyarılarını da dikkate almıyordu. Çocuklara sevgisizliği vardı” dedi.

Haberin Devamı