Gazete Vatan Logo

Beats''in alımının arkasındaki gerçek!

Apple''ın Beats Audio''yı almasının nedeni ortaya çıkıyor

Apple''ın Beats Electronic ve Beats Audio''yu tüm isim hakları ve servisleri ile birlikte satın aldığı ile ilgili haberleri sizlerle paylaşmıştık. Söylenen muhtemel satın almanın etkileri ve bunun gerekliliği ile ilgili yorumlarımızı da zaman içinde sizlerla paylaştık. Beats Audio, HTC ile birlikteliği sırasında firmanın önce kulaklıları (HTC Sensation XL), daha sonra telefon içine koyduğu özel yazılm (HTC One X) ve daha sonra hem yazılım hemde özel bir anfi ile (HTC One X+) mobil cihazlara destek sağlamıştı.

Apple''ın Beats markasını satın almasıyla birçok kişi böyle bir güncellemenin iPhone ve iPad''lerde de görüneceğini düşünse de Steve Jobs biyografi yazarı Walter Isaacson Billboard''tan Dan Lyons''a yaptığı açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Walter Isaacson yazdığı biyografide Steve Jobs ve Beats kurucusu Jimmy Iovine''in 2003 yılındaki görüşmelerinde Steve Jobs''ın kendisini şirket bünyesine kazandırmak istediğini belirterek o dönemde olmayan bu birleşme ve miras Tim Cook tarafından gerçekleştirilmiştir dedi.

Haberin Devamı

Apple''ın, Beats Audio''nun kulaklık sektöründeki liderliğinden değil medya konusundaki deneyimlerinden yararlanmak ve bunları yeni çıkartacakları Apple TV''de kullanmak istediklerini öngören Walter Isaacson, iTV adı verilmesi muhtemel 4K televizyonlarda özel bir iTunes yazılımı ile bu içeriğin Beats tarafından yönetileceğini bildiriyor.

Bu söylentilerin gerçek olup olmadığını tam olarak bilemiyoruz ama Apple''ın Steve Jobs sonrası büyük bir değişim gösterdiğini söyleyebiliriz. Steve Jobs''ı tanıyan kişilerin "hayatta olsaydı iPhone 5C''yi asla görmezdik" söylemlerinin haklı olduğunu da düşünmekteyiz. Peki siz şirketin gidişini nasıl görüyorsunuz? Apple''ın yeni ürünlere ihtiyacı var mı?



KAYNAK : Teknolojioku.com - Beats''in alımının arkasındaki gerçek!

İlk Firefox OS''lu ''ZTE Open C’ piyasada!